Mathieu van der Poel: “Het is niet makkelijker voor mij nu Wout van Aert niet start”
foto: Cor Vos
vrijdag 29 maart 2024 om 14:48

Mathieu van der Poel: “Het is niet makkelijker voor mij nu Wout van Aert niet start”

Mathieu van der Poel kan zondag voor de derde keer de Ronde van Vlaanderen winnen. De wereldkampioen is de absolute topfavoriet, zeker bij afwezigheid van de gevallen Wout van Aert. “Misschien komt er daardoor nog meer druk op mijn schouders te liggen”, vertelde Van der Poel.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel reed Dwars door Vlaanderen niet, iets wat na afloop een geschenk bleek. “We zullen nooit weten of ik ook betrokken zou zijn geweest bij de valpartij, maar het had natuurlijk zomaar gekund. Dit is vooral jammer voor de Ronde, maar nog meer voor Wout (Van Aert) en Jasper (Stuyven). Dan leef je maandenlang toe naar die belangrijke twee wedstrijden en een paar dagen ervoor sta je aan de kant. Dat wens je echt niemand toe.”

“Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik het liefst met alle toprenners aan de start sta. Met open vizier. Of de afwezigheid van Wout en Jasper mij zal beïnvloeden, kun je niet van tevoren voorspellen. Misschien komt er nog meer druk op mijn schouders te liggen, wat het er niet makkelijker op maakt. Aan de andere kant blijven Visma-Lease a Bike en Lidl-Trek twee supersterke blokken, zelfs zonder de aanwezigheid van respectievelijk Van Aert en Stuyven. Jorgensen, Benoot, Pedersen, Milan, noem maar op.”

“Bij mij blijft de focus in ieder geval hetzelfde”, gaat Van der Poel verder. “Ik ga gewoon mijn ding doen. De Ronde van Vlaanderen winnen is nooit gemakkelijk en zondag zal het niet anders zijn. Hoe ik het ga aanpakken? Daar kan ik op voorhand niet veel over zeggen. Het hangt af van hoe de wedstrijd evolueert, hoe de situatie is. Natuurlijk neem ik mijn verantwoordelijkheid, maar zoals ik al zei, volgens mij blijven Visma-Lease a Bike en Lidl-Trek supersterke tegenstanders.”

Gemakkelijke koffierit
De afgelopen week verliep rustig voor Van der Poel. “Maandag en dinsdag stonden in het teken van uitrusten na twee zware wedstrijden. Woensdag heb ik een stevige training ingelast. Donderdag en vandaag (vrijdag) combineer ik rusten en wat spanning in de benen krijgen. De dag voor de wedstrijd beperk ik me tot een gemakkelijke koffierit om zondag zo fris mogelijk aan de start te staan.”

De wereldkampioen vertelde na de E3 Saxo Classic dat hij eventueel nog een paar dagen zou gaan trainen in Spanje, maar uiteindelijk is hij toch gewoon in België gebleven. “Het weer in België was niet al te slecht en het trainingsvolume was deze week ook niet al te groot, dus heb ik besloten om in België te blijven.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
29 maart 2024 22:42
Bullshit Mathieu. Van Aert out, Stuyven out, Pedersen geblutst en gekraakt. Dat waren gewoon de 3 sterkste tegenstanders. De 3 waarvan je mocht verwachten dat ze een vuist konden maken. Dan hebben we het nog niet over Laporte, Tratnik en Van Hooydonck (out), Van Baarle (pas terug uit ziekte), Girmay (gevallen)... Dit maakt de zaken pakken eenvoudiger voor VDP. Daar hoeft hij niet zo hypocriet over te doen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.