zondag 31 januari 2021 om 14:01

Mathieu van der Poel: “Het zand is meer op techniek geworden, daar ben ik blij mee”

Video Mathieu van der Poel verkende zondagochtend nogmaals het WK-parcours in Oostende. De titelverdediger stond daarna met een lach voor de camera van WielerFlits. “Ik ben tevreden met het parcours. Het zand ligt er wel mooi bij. Zeker tegenover gisteren is het veel veranderd. Het is meer op techniek geworden en daar ben ik wel blij mee”, zegt Van der Poel.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Iedereen zal al snel op zijn plek zijn in de wedstrijd. Het zand en dan terug naar die tweede keer brug, dat wordt moordend. Daar ga je naar boven kruipen de laatste rondes. Dat is een beetje het orgelpunt van de ronde”, voorspelt de kopman van Alpecin-Fenix.

Van spanning wil Van der Poel niet spreken. “Vroeger had ik die spanning iets meer, maar dat is iets minder geworden. Uiteraard zou ik graag opnieuw wereldkampioen worden. We gaan er alles aan doen. Ik heb een goede voorbereiding gehad en we hebben er perfect naartoe gewerkt. Het is zeker geen garantie op succes, maar we hebben er alles aan gedaan”, weet hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.