Mathieu van der Poel: “Hier heb ik heel lang over gedroomd”

Mathieu van der Poel: “Hier heb ik heel lang over gedroomd”

foto: Cor Vos (archief)

Voor Mathieu van der Poel is met zijn Wereldbeker-zege in Nové Mesto een droom uitgekomen. Dat vertelde de Nederlands kampioen op dit onderdeel na zijn winst in Tsjechië. Hij was na een spannende tweestrijd wereldkampioen Nino Schurter de baas. “Als je kan winnen tegen een van de grootste mountainbikers ooit, dan smaakt dat extra lekker”, aldus Van der Poel.

“Misschien ging het op een sprint uitdraaien, maar ik had dat punt van mijn aanval al twee rondes voor het einde in gedachten”, zegt hij over zijn beslissende aanval. “Ik ging daar all in en ben blij dat ik eindelijk die eindelijk die overwinning beet heb.”

Opvolger Bart Brentjens
“Het is een van de grootste dingen die ik kan bereiken, denk ik. Dit is een van de moeilijkste dingen om te doen. Ik ben hier al drie jaar bezig en had al mooie zeges in de Short Track-wedstrijden. Hier droomde ik al heel erg lang over en het is lang geleden sinds een Nederlander een World Cup heeft gewonnen”, aldus Van der Poel, die Bart Brentjens opvolgt als laatste Nederlandse winnaar in de Wereldbeker MTB. 
De inmiddels 50-jarige Brentjens verzorgde het commentaar op de livestream van RedBull.tv en feliciteerde zijn landgenoot met deze mooie prestatie. De laatste World Cup-zege van Brentjens was in 2006 in Curaçao.

Unieke prestatie
Met deze overwinning is Mathieu van der Poel de eerste renner ooit die een World Cup in het mountainbiken en het veldrijden wint, en ook een WorldTour-wedstrijd op de weg heeft gewonnen.

Nino Schurter: “Hij was te sterk”
“Dit was een zwaar gevecht”, erkende wereldkampioen Nino Schurter na afloop. “Ik voelde me goed en probeerde Mathieu drie rondes lang te breken, maar hij was te sterk. Zijn aanval in de slotfase was me te machtig. Desondanks ben ik tevreden met plek twee.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.