Mathieu van der Poel: “Ik ben gebrand op de Europese titel”
Foto: Marcel Koch
donderdag 2 november 2017 om 13:41

Mathieu van der Poel: “Ik ben gebrand op de Europese titel”

Na de uitputtingsslag op de Koppenberg, heeft Mathieu van der Poel zijn vizier alweer gericht op zijn volgende doel. Aanstaande zondag staat hij in Tabor aan de start van het Europees Kampioenschap Veldrijden. “Ik wil heel graag die Europese kampioenentrui”, vertelt hij op de site van zijn ploeg Beobank-Corendon.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Van der Poel verwacht niet dat zijn inspanning op woensdag gevolgen zal hebben voor de Europese titelstrijd. “Tegen zondag zal ik zeker helemaal hersteld zijn. Dat ik gezien mijn seizoenstart als grote favoriet start in Tabor is niet meer dan logisch”, vertelt hij. “De druk ligt op mijn schouders, maar dat ben ik gewend. Ik ben vooral heel erg gebrand op die Europese titel. Dat het in Tabor is, maakt het voor mij extra speciaal. Ik heb iets met deze omloop. Ik werd hier in 2015 wereldkampioen en ook bij de jeugd verloor ik hier nog nooit.”

Hoewel het EK bij de profs geen grote traditie kent, hecht hij veel waarde aan de titelstrijd. “Een Europees Kampioenschap staat voor mij net onder een wereldkampioenschap. Aan winst zondag is een mooie trui verbonden en dat is altijd belangrijk. Voor meer stress zorgt dat wel niet. Ik pak het EK aan zoals ik elke wedstrijd benader. Om te winnen.”

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
2 november 2017 13:44
Tuurlijk, altijd mooi om iets te winnen wat je nog niet op je palmares hebt.

In principe kunnen we dit dus ook wel schriftelijk af.
2 november 2017 13:45
Dat is duidelijke taal, normaal gesproken gaat het hem ook lukken, verwacht het zelfde podium als gisteren.
2 november 2017 14:28
Die wint dit seizoen alle klassementen plus EK NK en WK . De eerste die dat presteert .Zal mooi zijn
2 november 2017 15:00
Begrijp ik. Wil alles winnen. Mijn pijn zit bij die trui....LELIJK!
2 november 2017 15:56
Ik zie hem ook veel liever in de Nederlandse trui..
2 november 2017 16:20
Ach, die trui is toch maar tijdelijk.
2 november 2017 17:43
Mmm, dan zou ik als ik MvdP was proberen LvdH zo snel mogelijk te lossen, anders moet ie wegens ploegentaktiek inhouden bij een demarrage van LvdH
2 november 2017 17:54
@Assen

Waarom zou dat moeten dan?
2 november 2017 18:55
VdP en VdH kunnen er een man tegen man strijd van maken. Ze zijn allebei explosief en kunnen een eventueel gat naar elkaar dichten zonder anderen op sleeptouw te nemen.
2 november 2017 19:18
Quote:
Die wint dit seizoen alle klassementen plus EK NK en WK . De eerste die dat presteert .Zal mooi zijn


Tja, als het EK al langer dan een jaar bestond, waren er ongetwijfeld al een half dozijn geweest die daarin waren geslaagd.
2 november 2017 19:37
Zoveel Nederlandse renners worden er doorgaans geen wereldkampioen. Of bedoel je ook BK? Je denkt toch niet dat ze dat in vlaanderen nk noemen
2 november 2017 19:48
@plaggie
Goed gezien, niet elkaar de loef afsteken maar de wind in de zeilen houden al denk ik dat Aerts zijn motor net iets groter is dan van Lars.
2 november 2017 19:52
@Mwielerfan: NK kan ook Nationaal Kampioenschap betekenen.
2 november 2017 20:22
@Gebruikersnaam: valt wel mee hoor. Nijs is de enige die alle klassementen plus NK en WK heeft gewonnen (2004-2005). Van Aert ook twee seizoenen geleden, maar toen bestond het EK al en dat won hij niet.
2 november 2017 21:31
@ Javier
Van mij hoeft niets, maar als MvdP de kans op winst wil verhogen dan is het voor hem beter niet in een groep te rijden met LvdH en anderen, met het risico dat LvdH wegrijdt en MvdP "niet mag" vanwege landsbelang.

Als Aerts net zo sterk is als agelopen zondag dan is achter LvdH aanrijden een risico(otje).
2 november 2017 22:40
Matthieu demarreert snel en wordt niet meer bijgehaald. Probleem van landenploegen speelt niet. Noch vdP noch vdH hebben ook maar 1 seconde de behoefte om anders te koersen dan zij gewend zijn en van elkaar beschermen is dus geen sprake !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.