Mathieu van der Poel: “Ik weet niet hoe lang ik nog blijf crossen”
foto: Cor Vos
zaterdag 16 december 2023 om 10:25

Mathieu van der Poel: “Ik weet niet hoe lang ik nog blijf crossen”

Mathieu van der Poel rijdt in Herentals zijn eerste cross van de winter 2023-2024, maar eerder heeft hij twijfels geuit of hij de komende jaren iedere winter zich ook op het veldrijden gaat richten. RIDE-hoofdredacteur Raymond Kerckhoffs sprak met de wereldkampioen veldrijden en op de weg voor Vélo Magazine en maakte van dit gesprek ook een tien pagina’s lang interview voor RIDE Magazine. Daarin gaat ‘MVDP’ dieper in op zijn veldritambities.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel geeft aan dat hij met de rugblessure, die hem in januari nog kwelde, nooit had verwacht zo’n goed wegseizoen 2023 zou kunnen realiseren. “De rug zal altijd een werkpunt blijven”, zo zegt hij in het interview.

“Op de weg heb ik die blessure goed onder controle. Eigenlijk heb ik daar nauwelijks meer problemen gekend en kende ik afgelopen jaar mijn beste wegseizoen uit mijn loopbaan. Nu ik weer voor de wintermaanden de focus op het crossen leg, is het afwachten hoe die rug het zal houden. Die onzekerheid zal altijd wel blijven.”

Doet dit je dan niet twijfelen om je in de toekomst beter op één discipline te richten en het cross-seizoen over te slaan?
Mathieu van der Poel: “Ja, dat spookt wel door mijn hoofd. We hebben het er binnen de ploeg ook over gehad. Ik weet niet hoe lang ik nog blijf crossen. Af en toe eens een winter zonder veldrijden zou ook wel aangenaam zijn. Niet alleen om geen risico’s met mijn rug te nemen. Het crossen doe ik eigenlijk puur voor mijn plezier. En uiteraard is de wereldtitel nog altijd een belangrijk doel. De rest van het seizoen zie ik eigenlijk meer als een bezigheid voor in de winter. Sportief is daar niet meer veel voor mij te halen.”

Deze winter rijdt Van der Poel nog dertien crossen, waaronder het WK veldrijden in Tábor waar hij zijn wereldtitel van Hoogerheide verdedigt.

Het hele interview met Mathieu van der Poel van 10 pagina’s lang is te lezen in het Winternummer van RIDE Magazine. Bestel nu jouw exemplaar en verzeker jezelf van uren leesplezier.


De nieuwe winter-editie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar. Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina’s met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts €9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.