Mathieu van der Poel: “We willen met de ploeg heel graag Milaan-San Remo rijden”

maandag 11 november 2019 om 22:00
Mathieu van der Poel: “We willen met de ploeg heel graag Milaan-San Remo rijden”

foto: Cor Vos

Update

Het wielervoorjaar van Mathieu van der Poel krijgt vorm. De Nederlander staat namelijk aan het vertrek van achtereen Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. Daarmee rijdt hij zijn tweede monument uit zijn carrière, nadat hij dit seizoen al de Ronde van Vlaanderen reed. Dat meldt La Gazzetta dello Sport.

Van der Poels eerste grote wielervoorjaar legde hem bepaald geen windeieren. Nokere Koerse moest hij weliswaar verlaten na een zware valpartij in de finale, toch was hij vier dagen later in staat de winst de pakken in de GP de Denain. Daarna stapelden de korte klasseringen zich in sneltreinvaart op: vierde in Gent-Wevelgem, winst in Dwars door Vlaanderen en vierde in de Ronde van Vlaanderen, zijn eerste wielermonument. Na het Circuit Cycliste Sarthe, waarin hij tiende werd, volgden overwinningen in De Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race.

Al enige tijd is zijn nieuwe programma voer voor discussie. Van der Poel zet volgend jaar alles op het mountainbiken, waar hij een gooi wil doen naar Olympisch goud in Tokio. Desalniettemin lijkt de Nederlander een volledig Vlaams voorjaar te gaan rijden. Eerder maakte hij al bekend dat hij opnieuw zijn opwachting maakt in Gent-Wevelgem, gevolgd door Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. Dit seizoen besloot Van der Poel om Parijs-Roubaix over te slaan, maar volgend jaar maakt hij zijn debuut in de Hel van het Noorden. Ook rijdt hij de Brabantse Pijl.

Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo
In de wandelgangen zong het al rond, maar vandaag meldt de Italiaanse sportkrant La Gazzetto dello Sport dat Van der Poel voor het eerst zijn opwachting maakt in achtereenvolgens Strade Bianche (7 maart), Tirreno-Adriatico (11-17 maart) en Milaan-San Remo (21 maart). Deze koersen zouden dan de opmaat vormen naar zijn Vlaamse voorjaar, dat acht dagen later begint.

Voorlopig programma Mathieu van der Poel in 2020

flag-it Strade Bianche
flag-it Tirreno-Adriatico
flag-it Milaan-San Remo
flag-be Gent-Wevelgem
flag-be Dwars door Vlaanderen
flag-be Ronde van Vlaanderen
flag-fr Parijs-Roubaix
flag-be Brabantse Pijl


Update 22.00 uur: Van der Poel bevestigt mogelijke deelname aan La Primavera

Corendon-Circus en Mathieu van der Poel zijn inderdaad voornemens om in het voorjaar van 2020 Milaan-San Remo te betwisten. “Dat is wel de bedoeling, we willen dat heel graag met de ploeg”, laat de veelvraat weten in het televisie-programma Peptalk. “We moeten alleen wel een wildcard krijgen, omdat we geen WorldTour-team zijn. Ik hoop wel dat het doorgaat en normaal gezien komen we ook wel in aanmerking voor de wildcard.”

Overigens zette teammanager Christoph Roodhooft ook de deur op een kier wat betreft titelverdediging in de Amstel Gold Race. “Moeilijk te zeggen of de Amstel mogelijk is. Dat hang ook af van hoe zwaar het voorjaar zal zijn, dus zelfs het weer kan van invloed zijn. Een makkelijke oefening is het zeker niet”, zei Roodhooft afgelopen weekend tegenover het Algemeen Dagblad. Een definitief ‘nee’ zoals eerder dit jaar werd geopperd, is dat dus niet.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.