Mathieu van der Poel kan het ook in razendsnelle Azencross
Foto: Photopress.be
vrijdag 28 december 2018 om 16:03

Mathieu van der Poel kan het ook in razendsnelle Azencross

Mathieu van der Poel heeft een razendsnelle Azencross in Loenhout gewonnen. De Europese kampioen ging er al in de allereerste ronde vandoor en bouwde zijn voorsprong uit tot veertig seconden.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vooraf aan de cross in Loenhout leefde onder de renners duidelijk de hoop op een spannende wedstrijd. Aanleiding: een razendsnelle omloop zonder al te veel noemenswaardige hindernissen. Bij de beloften kregen we zelfs een ware massasprint met zeventien renners te zien, met als winnaar de Brit Ben Turner.

Maar Europees kampioen Mathieu van der Poel maakte alweer snel korte metten met die hoop. Van der Poel kon zich niet bedwingen om vanaf de allereerste meter in het veld zijn hoge tempo op te leggen. Dankzij zijn onnavolgbare techniek kreeg hij in de opeenvolging van bochten een kloofje op zijn dichtste volger Wout van Aert vast. Toen op de lange aankomststrook vervolgens niemand aanstalten maakte om over te nemen, had Van der Poel al snel een tiental seconden beet.

In de daaropvolgende ronden wisselden Van Aert, klassementsleider Toon Aerts en Michael Vanthourenhout elkaar wél goed af, met Laurens Sweeck, Tim Merlier en Tom Meeusen in hun spoor. Halfweg de cross begon de vermoeidheid toe te slaan en de vertwijfeling op te spelen in de achtervolgende groep. Zo kon Van der Poel uitlopen tot een halve minuut en op die manier Toon Aerts bedreigen in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee. Daarvoor moest hij 52 seconden wegrijden.

Aerts overvleugelen, daarin slaagde hij uiteindelijk niet, mede omdat Aerts in de slotfase steeds druk bleef zetten. Op nieuwjaardag in Baal krijgt Van der Poel een nieuwe kans om zijn achterstand op Aerts goed te maken.

DVV Verzekeringen Trofee 2018-2019
Uitslag manche 6: Loenhout

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Wout van Aert (Cibel-Cebon) op 40s
3. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea) op 41s
4. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) op 49s
5. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus) op 52s
6. flag-nl Corne van Kessel (Telenet-Fidea) op 1m00s
7. flag-nl Joris Nieuwenhuis (Sunweb Development Team) in z.t.
8. flag-be Tim Merlier (Crelan-Charles) op1m07s
9. flag-be Eli Iserbyt (Marlux-Bingoal) op 1m17s
10. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 1m22s

14. flag-cz Zdenek Stybar (Quick-Step Floors)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.