Mathieu van der Poel terug in koers, gaat zich testen in Antwerp Port Epic
foto: Cor Vos (archief)
maandag 6 september 2021 om 16:17

Mathieu van der Poel terug in koers, gaat zich testen in Antwerp Port Epic

Mathieu van der Poel gaat zondag van start in de Antwerp Port Epic. De Nederlandse kopman van Alpecin-Fenix heeft een goede trainingsweek achter de rug volgens zijn ploeg. Na de Belgische eendagskoers wordt gekeken of Van der Poel, die kampt met de nodige rugproblemen, ook het WK wielrennen en Parijs-Roubaix kan rijden.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Mathieu van der Poel heeft nu ongeveer een week stabiel kunnen trainen”, schrijft Alpecin-Fenix op sociale media. “Hij zal zijn koersprogramma zondag hervatten in de Antwerp Port Epic, waarna een evaluatie gemaakt wordt met betrekking tot zijn wedstrijdprogramma voor het restant van het seizoen.”

Een hernia houdt Van der Poel, die zijn contract verlengde tot eind 2025, nu al enkele weken buiten de koers. Hij moest na zijn zware valpartij op de Olympische Spelen onder meer het WK mountainbike en de Benelux Tour laten schieten. Het WK op de weg en Parijs-Roubaix staan nog op zijn programma, maar zijn hoogst onzeker. In de Antwerp Port Epic hoopt Alpecin-Fenix meer duidelijkheid te krijgen over de situatie van MVDP en zijn rug.

Antwerp Port Epic is een Belgische eendagskoers van UCI 1.1-niveau, met onderweg liefst 47 onverharde stroken. Start en finish liggen in Antwerpen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.