Mathieu van der Poel kent ook geen genade in Lille
Foto: Cor Vos
zaterdag 9 februari 2019 om 16:04

Mathieu van der Poel kent ook geen genade in Lille

Mathieu van der Poel heeft de Krawatencross in Lille gewonnen. De kersverse wereldkampioen wachtte minder dan een ronde om het hele deelnemersveld los te gooien. Michael Vanthourenhout en Toon Aerts flankeerden hem op het podium.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Quinten Hermans, deze zomer nog ritwinnaar in de Ronde van Wallonië, deed zijn status van snelle starter in Lille nog eens alle eer aan. Hermans heeft altijd wel een stevig openingsrondje in de benen, maar niet zelden moet hij daarna een beetje gas terugnemen. Dat was ook vandaag het geval, want op een van de lange rechte stroken ging wereldkampioen Mathieu van der Poel plots recht op de pedalen staan. De snelheid die hij ontwikkelde was indrukwekkend, en daar had de rest simpelweg geen antwoord op.

foto: Cor Vos

Joris Nieuwenhuis wilde zich nog niet meten neerleggen bij de heerschappij, maar ook de Sunweb-renner keek bij het einde van de eerste ronde al aan tegen een achterstand van vijf seconden. De rest hinkte toen al meer dan tien seconden achterop. Van der Poel straalde in de regenboogtrui en bleef ook in de technische zones vaak foutloos. Zijn voorsprong groeide zienderogen, en bedroeg halfweg al ruim een halve minuut. Na Hermans en Nieuwenhuis, was het nu Michael Vanthourenhout die de handschoen opnam.

Even na halfweg mocht de blonde West-Vlaming weer hoop koesteren, toen Van der Poel een bochtenpassage wel erg onstuimig aansneed en daarbij tegen de vlakte ging. In een klap was de voorsprong van de wereldkampioen quasi gehalveerd, maar echte paniek was er nooit. Van der Poel was immers simpelweg enkele klassen beter dan de rest vandaag en bovendien viel Vanthourenhout zelf ook stil. In de slotronde vocht hij een leuke strijd uit met Belgisch kampioen Toon Aerts uit voor de dichtste ereplaats, die hij ook won. Van der Poel kon intussen rustig uitbollen richting overwinning.

DVV Verzekeringen Trofee 2018-2019
Uitslag manche 8: flag-be Lille

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) op 9s
3. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea) op 13s
4. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea) op 14s
5. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) in z.t.
6. flag-nl David van der Poel (Corendon-Circus) op 16s
7. flag-nl Corne van Kessel (Telenet-Fidea) op 17s
8. flag-nl Joris Nieuwenhuis (Sunweb) in z.t.
9. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Fidea) op 31s
10. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Fidea) op 35s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.