Mathieu van der Poel voert selectie Alpecin-Fenix aan voor Gran Piemonte
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 11 augustus 2020 om 14:34

Mathieu van der Poel voert selectie Alpecin-Fenix aan voor Gran Piemonte

Mathieu van der Poel zal morgen deelnemen aan de Italiaanse eendagskoers Gran Piemonte. De Nederlander voert de zevenkoppige selectie van Alpecin-Fenix aan. De ploeg rekent ook op onder meer Petr Vakoč en Louis Vervaeke.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel zal morgen ongetwijfeld met revanchegevoelens rondrijden, aangezien hij er niet in slaagde om mee te doen voor de zege in Strade Bianche en Milaan-San Remo. De 25-jarige renner krijgt woensdag een pittig parcours voorgeschoteld door de Langhe-streek. De wedstrijd begint in Santo Stefano Belbo en finisht in Barolo.

De finale bestaat uit twee lokale rondes van 44 kilometer door de wijngaarden van Alba. In die ronde zijn beklimmingen van La Morra, Barolo en Monforte d’Alba opgenomen. Gran Piemonte is een echte kans voor de puncheurs, want de slotkilometers zijn heuvelop, met uitschieters tot 8 à 9%.

“Ondanks dat het niet het gehoopte resultaat was, heb ik toch het gevoel dat het in stijgende lijn gaat”, zo vertelde Van der Poel na Milaan-San Remo. “Nu volgt Gran Piemonte, ondanks dat ik het parcours nog niet uitgebreid heb bekeken hoop ik vooraan mee te spelen.” Adrie van der Poel verwacht wel wat van zijn zoon.

Selectie voor Poolse rittenkoers 
Met Vervaeke (achtste in de Gran Trittico Lombardo), De Tier en Vakoč heeft Alpecin-Fenix nog meer ijzers in het vuur. De formatie heeft ook zijn selectie bekendgemaakt voor de Tour Bitwa Warszawska, een vijfdaagse rittenkoers in Polen. De namen: Sacha Modolo, Senne Leysen, Oscar Riesebeek, Sam Gaze, Marcel Meisen en Antoine Benoist.

Selectie flag-be Alpecin-Fenix voor flag-it Gran Piemonte 
flag-be Jimmy Janssens
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-it Kristian Sbaragli
flag-be Floris De Tier
flag-cz Petr Vakoč
flag-be Louis Vervaeke
flag-de Philipp Walsleben

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.