Mathieu van der Poel kent ploeggenoten voor Ronde van Vlaanderen
foto: Cor Vos
vrijdag 2 april 2021 om 10:01

Mathieu van der Poel kent ploeggenoten voor Ronde van Vlaanderen

Alpecin-Fenix heeft zijn ploeg voor de komende Ronde van Vlaanderen gecommuniceerd. Mathieu van der Poel is uiteraard de uitgesproken kopman binnen de ploeg. De winnaar van vorig jaar kan rekenen op steun van onder meer Gianni Vermeersch en Dries De Bondt.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel wist dit voorjaar al vier wedstrijden te winnen. Het begon met een etappezege in de UAE Tour, gevolgd door winst in Strade Bianche en twee ritoverwinningen in Tirreno-Adriatico. In aanloop naar de Ronde van Vlaanderen werd de Nederlandse kampioen ook nog vijfde in Milaan-San Remo en derde in de E3 Saxo Bank Classic.

Afgelopen woensdag beleefde hij een mindere dag in Dwars door Vlaanderen, maar Van der Poel maakt zich geen zorgen richting de Vlaamse Hoogmis. “Ik kan zoiets ondertussen wel plaatsen. Waarom zou mijn mindere presteren een voorbode zijn voor zondag? Ik had de benen niet, maar daar trek ik geen conclusies uit voor Vlaanderen”, zo klonk het na Dwars door Vlaanderen.

Van der Poel, die na de Ronde van Vlaanderen een rustperiode zal inlassen, rekent zondag op De Bondt, Vermeersch, Jonas Rickaert, debutant Oscar Riesebeek, Silvan Dillier en Otto Vergaerde. Vermeersch mag na goede prestaties in de E3 Classic (9e) en Gent-Wevelgem (10e) misschien wel dromen van een mooie ereplaats in Vlaanderens Mooiste.

Selectie flag-be Alpecin-Fenix voor Ronde van Vlaanderen (4 april)
flag-be Dries De Bondt
flag-ch Silvan Dillier
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-be Jonas Rickaert
flag-nl Oscar Riesebeek
flag-be Otto Vergaerde
flag-be Gianni Vermeersch

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.