Mathieu van der Poel kiest voor WK wielrennen in Yorkshire

vrijdag 7 juni 2019 om 11:05
Mathieu van der Poel kiest voor WK wielrennen in Yorkshire

Een herkenbaar beeld; straks ook op de weg? - foto: Cor Vos

De kogel is door de kerk: Mathieu van der Poel gaat een schot wagen op het WK wegwielrennen in het Britse Yorkshire. De Nederlandse kampioen van Corendon-Circus twijfelde openlijk tussen het WK mountainbiken (begin september) en het WK op de weg (eind september). De winnaar van de Amstel Gold Race kiest nu dus voor het laatste, meldt de KNWU.


Van der Poel heeft in goed overleg met bondscoach Koos Moerenhout besloten om een gooi te doen naar de wereldtitel op de weg. De 24-jarige renner hoeft overigens niet deel te nemen aan het NK in Ede, aangezien hij op basis van sporttechnische redenen dispensatie heeft gekregen van de KNWU.

“Het WK-parcours in Yorkshire moet me liggen”
“Ik vind het uiteraard erg jammer dat ik de WK mountainbike links moet laten liggen, maar er moeten nu eenmaal keuzes worden gemaakt. Ik kan niet ontkennen dat het WK-parcours in Yorkshire mij moet liggen, daarom kies ik dit jaar resoluut voor de WK op de weg”, zo legt Van der Poel uit.

Van der Poel past dus voor het WK mountainbike, maar de alleskunner zal op 6 oktober wel meedoen aan het mountainbike test-event in Tokio. “Ik wil absoluut aanwezig zijn op het test-event. De Olympische Spelen van 2020 zijn nog steeds het grote doel. De drie combineren is echter niet haalbaar.”

Bondscoach Moerenhout is uiteraard in zijn nopjes. “Ik ben blij dat we Mathieu kunnen opnemen in de Nederlandse selectie voor Yorkshire. Ik ben ervan overtuigd dat we met een sterke ploeg aan het vertrek staan en met Van der Poel erbij neemt de kracht van de Nederlandse ploeg alleen maar toe.”

Parcours wegwedstrijd mannen

Volledige programma 
Van der Poel heeft inmiddels ook zijn volledige programma tot en met het test-event bekendgemaakt. Hij zal in het weekend van 12-14 juli deelnemen aan de Wereldbeker mountainbike in het Franse Les Gets, met het oog op het Europees kampioenschap in Brno. Daarna volgt op de weg een natourcriterium in Antwerpen.

Vervolgens kiest de Nederlander weer voor de mountainbike, aangezien er een Wereldbeker gepland staat in het Italiaanse Val Di Sole. Na een criterium in Roosendaal volgen een nieuwe wereldbekermanche in Lenzerheide en de Arctic Race of Norway. Van der Poel zal in de Tour of Britain de puntjes op de i zetten voor het WK in Yorkshire.

Mogelijk NK mountainbike, extra eendagskoersen
Het is overigens niet uitgesloten dat Van der Poel in het weekend van 20-21 juli aan de start staat van het NK mountainbike in Sittard. Zijn ploeg Corendon-Circus laat daarnaast weten dat er nog extra eendagskoersen aan zijn programma kunnen worden toegevoegd.

Volledige programma flag-nl Mathieu van der Poel
flag-fr Wereldbeker mountainbike in Les Gets (12-14 juli)
flag-cz Europees kampioenschap mountainbike in Brno (28 juli)
flag-be Natourcriterium Antwerpen (31 juli)
flag-it Wereldbeker mountainbike in Val Di Sole (2-4 augustus)
flag-nl Natourcriterium Roosendaal (5 augustus)
flag-ch Wereldbeker mountainbike in Lenzerheide (9-11 augustus)
flag-no Arctic Race of Norway (15-18 augustus)
flag-gb Tour of Britain (7-14 september)
flag-gb WK wielrennen in Yorkshire (29 september)
flag-jp Test-event in Tokio (6 oktober)

Een herkenbaar beeld in de cross; straks ook op de weg? – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

1 Reactie

Harm Verhoeven 7 juni 2019 om 17:07

WK Weg: Sep 2019
WK Cyclo: feb 2020
WK MTB: Sep 2020.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.