Mathieu van der Poel kraait ook victorie in Ambiancecross
foto: Cor Vos
zaterdag 23 november 2019 om 15:59

Mathieu van der Poel kraait ook victorie in Ambiancecross

In Wachtebeke heeft Mathieu van der Poel de Ambiancecross op zijn naam geschreven. Op domein Puyenbroeck was de wereldkampioen niet zonder kleine foutjes, maar hij wist wel op overtuigende wijze naar de zege te soleren.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Belgisch kampioen Toon Aerts dook als eerste het veld in, met de andere toppers op zijn hielen, behalve Eli Iserbyt. Hij had zijn start helemaal gemist en hij zou nooit op de voorposten geraken. Na een gezapige openingsronde probeerden Vanthourenthout en Sweeck het, maar een groot gat kregen zij niet. Onder impuls van Belgisch wegkampioen Tim Merlier bleven de verschillen beperkt.

Mathieu van der Poel maakte enkele slippertjes, maar hij wist wel wel weg te rijden. Dat deed hij in eerste instantie samen met Tim Merlier en Quinten Hermans. Het rode duo van Pauwels Sauzen-Bingoal deed nog wel een poging om het gat te dichten, maar Vanthourenthout en Sweeck kwamen niet meer in aanmerking voor het podium.

Even voorbij halfcross wist Van der Poel zijn twee tegenstanders af te schudden. De Nederlandse veelvraat van Corendon-Circus bouwde zijn voorsprong gestaag uit en Merlier en Hermans drongen niet meer aan. Toen MvdP de duimschroeven aandraaide wisten ze dat ze streden om plaats twee als ze de sterk oprukkende Tom Pidcock af zouden houden.

De getalenteerde Brit probeerde wat hij kon, maar hij kon de achterstand niet meer overbruggen. Achter de andermaal oppermachtige Van der Poel zou de dichtste ereplaats uiteindelijk gaan naar Merlier. Hij wist in de slotronde nog weg te rijden van Hermans.

Ambiancecross Wachtebeke 2019
Uitslag mannen
1. flag-nl Mathieu van der Poel in 58m20s
2. flag-be Tim Merlier op 13s
3. flag-be Quinten Hermans op 22s
4. flag-gb Tom Pidcock op 43s
5. flag-be Dieter Sweeck op 55s
6. flag-be Toon Aerts op 1m09s
7. flag-be Jim Aernouts op 1m11s
8. flag-es Felipe Orts Lloret op 1m29s
9. flag-be Michael Vanthourenthout op 1m42s
10. flag-be Daan Soete op 1m43s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.