Van der Poel vermaakt publiek met wheelies, Eenkhoorn fietst omhoog met Colombiaanse vlag
zaterdag 28 mei 2022 om 22:14

Van der Poel vermaakt publiek met wheelies, Eenkhoorn fietst omhoog met Colombiaanse vlag

Niets lijkt te gek voor Mathieu van der Poel. Ook op de loodzware voorlaatste dag van de Giro d’Italia blijft hij de Italiaanse tifosi vermaken met eindeloos lange wheelies bergop. Samen met Pascal Eenkhoorn, die rondfietst met een Colombiaanse vlag van een toeschouwer, lijkt MVDP zich prima te vermaken.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel sprong vandaag andermaal mee met de vroege vlucht, maar op 54 kilometer van het einde moest hij zijn medevluchters laten gaan. Waar sommige andere renners stikkapot zaten, had Van der Poel nog energie voor wat spektakel.

Op de Passo Fedaia, de steile slotklim, trakteerde hij de uitzinnige Italiaanse fans op een knap stukje fietsbeheersing. Luid aangemoedigd reed hij een deel van de slotklim op zijn achterwiel omhoog. Een trucje dat hij al vaker deed deze Giro. Eenkhoorn laat dan weer een ander kunstje zien: hij fietst omhoog met een vlaggenstok, waaraan een Colombiaanse vlag wappert, terwijl Van der Poel lachend toekijkt.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door WielerFlits (@wielerflits)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.