‘Mathieu van der Poel krijgt tweede Italiaanse ploeggenoot’

‘Mathieu van der Poel krijgt tweede Italiaanse ploeggenoot’

foto: Cor Vos

maandag 11 november 2019 om 22:11

Corendon-Circus heeft volgens La Gazzetta dello Sport een tweede Italiaan toegevoegd aan haar rennersbestand voor 2020. De roze sportkrant meldt namelijk dat Kristian Sbaragli zijn krabbel onder een tweejarig contract heeft gezet. De 29-jarige renner werd bij zijn huidige ploeg Israel Cycling Academy slachtoffer van de fusie met Katusha. Eerder werd Sacha Modolo al vastgelegd.

Dat er meerdere Italianen naar de Belgische ProContinental-ploeg van kopman Mathieu van der Poel trekken, komt niet helemaal uit de lucht vallen. Naar verluidt zat de ploegleiding van Corendon-Circus onlangs samen met RCS Sport, de organisator van onder meer WorldTour-koersen Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. Onderwerp van het gesprek zouden wildcards voor het team van de gebroeders Christoph en Philip Roodhooft zijn. Naast MvdP zouden meerdere Italianen kunnen bijdragen aan een positief gevolg van de gesprekken.

Van der Poel bevestigde de interesse in Milaan-San Remo maandagavond zelf. Sbaragli stond in zijn jonge jaren vooral te boek als een talentvolle sprinter. In 2015 won hij in het shirt van MTN-Qhubeka in die hoedanigheid een rit in de Vuelta a España. Niet geheel toevallig tracht Corendon-Circus ook voor de Spaanse grote ronde een wildcard binnen te halen. Mathieu van der Poel wil na zijn olympisch avontuur op de mountainbike in Tokio namelijk graag starten in de Ronde van Spanje. De start van de rittenkoers is in 2020 in het Nederlandse Utrecht.

Sbaragli na zijn enige profzege in 2015 – foto: Cor Vos

De nieuwe aanwinst maakte het jongste najaar vooral in de heuvelachtige semiklassiekers indruk met een aantal korte resultaten. Sbaragli houdt zijn snelle benen achter de hand en zou op die manier in die koersen ook als lead out voor Van der Poel kunnen fungeren. De Italiaan is na Antoine Benoist, Floris De Tier, Senne Leysen, Modolo, Oscar Riesebeek, Ben Tulett, Petr Vakoč en Louis Vervaeke de negende nieuwkomer bij Corendon-Circus in 2020. Daartegenover staat het vertrek van Stijn Devolder, Tom Meeusen, Joeri Stallaert en Maarten van Trijp.

flag-be Corendon-Circus 2020 (voorlopige selectie)
flag-fr Antoine Benoist
flag-be Dries De Bondt
flag-be Floris De Tier
flag-no Petter Fagerhaug
flag-dk Lasse Norman Hansen
flag-be Roy Jans
flag-be Jimmy Janssens
flag-be Senne Leysen
flag-de Marcel Meisen
flag-be Tim Merlier
flag-it Sacha Modolo
flag-nl David van der Poel
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-be Jonas Rickaert
flag-nl Oscar Riesebeek
flag-ch Loris Rouiller
flag-it Kristian Sbaragli
flag-gb Ben Tullett
flag-cz Petr Vakoč
flag-be Otto Vergaerde
flag-be Gianni Vermeersch
flag-be Louis Vervaeke
flag-de Philipp Walsleben

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone