Mathieu van der Poel leidt van start tot finish in Brussel
foto: Cor Vos
zondag 6 januari 2019 om 16:06

Mathieu van der Poel leidt van start tot finish in Brussel

Mathieu van der Poel heeft de allereerste Brusselse Universiteitscross op zijn naam geschreven. De Europese kampioen nam de snelste start en reed na nog geen twee minuten wedstrijd de rest uit het wiel. Na een verder slaapverwekkende wedstrijd won Van der Poel uiteindelijk met driekwart minuut voorsprong op Toon Aerts.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De allereerste Universiteitscross vond plaats rondom de campus van de Brusselse universiteiten VUB en ULB. De organisatoren hadden een zeer technische omloop uitgetekend voor deze één na laatste manche in de DVV Verzekeringen Trofee. Wie minder blij geweest moet zijn bij het zien van deze omloop, is Lars Boom, die er zijn eerste cyclocross van het seizoen reed. Boom nam een goeie start en nestelde zich op een bepaald moment zelfs in elfde positie. Maar hij viel terug en werd vlak voor het ingaan van zijn slotronde uit koers gehaald omdat zijn achterstand op de kop van de koers te groot was geworden.

Lars Boom – foto: Cor Vos

De verantwoordelijke? In de eerste plaats natuurlijk Mathieu van der Poel, die zich nog geen twee minuten kon inhouden in de Brusselse speeltuin. Van der Poel legde zijn hoge tempo op en zette de rest zo in een mum van tijd op een achterstand van vijftien seconden. Michael Vanthourenhout was, net als in Diegem, degene die het langst weerstand bood aan de tweevoudige Europese kampioen.

In de tweede wedstrijdhelft kwam Toon Aerts, die in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee nog altijd maar op dertien seconden van Van der Poel volgde, onder stoom. Hij hield zijn achterstand enkele ronden lang beperkt tot een halve minuut, maar kreeg daar in de slotronden alsnog een weerslag van. Van der Poel kan nu dus met een geruststellende voorsprong naar de slotmanche in Lille. Maar eerst: volgende week eventjes een nieuwe Nederlandse titel ophalen.

Het podium – foto: Cor Vos

DVV Verzekeringen Trofee 2018-2019
Uitslag manche 7: Brussel

1. flag-nl Mathieu Van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea) op 45s
3. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) op 58s
4. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea) op 1m07s
5. flag-be Eli Iserbyt (Marlux-Bingoal) op 1m20s
6. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 1m31s
7. flag-nl Corne van Kesssel (Telenet-Fidea) op 1m51s
8. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
9. flag-it Gioele Bertolini (Team Focus-Selle Italia)
10. flag-cz Michael Boros (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)

18. flag-nl Lars Boom (Charles CX)

Geef een reactie