Mathieu van der Poel leidt van start tot finish in Lille
Foto: Sportfoto.nl - Orange Pictures
zaterdag 10 februari 2018 om 16:02

Mathieu van der Poel leidt van start tot finish in Lille

Mathieu van der Poel heeft een week na het wereldkampioenschap toch weer kunnen winnen. De Europees kampioen was de beste in de Krawatencross te Lille. Tim Merlier en Laurens Sweeck mochten mee op het podium.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel wil absoluut niet wachten
Van de ziekte die Van der Poel woensdag nog van de Parkcross in Maldegem weghield, was vandaag maar weinig te merken. De Europees kampioen kwam voortreffelijk uit de startblokken en besloot om direct een hoog tempo op te leggen. Aanvankelijk pikte Toon Aerts, de vierde van het WK, nog even aan, maar toen die nog geen minuut later een fout maakte in het zand, was Van der Poel alweer alleen.

Naar goede gewoonte maakte Van der Poel van de tweede ronde gebruik om zijn kloof uit de diepen. Aerts volgde na twee ronden op een kwartminuut. Nog eens vijftien seconden verderop vormde er zich een groepje met alle andere grote namen, waaronder wereldkampioen Wout van Aert. Die had er een weekje vakantie opzitten, zonder fiets. Van Aert richt zijn pijlen nu op het Vlaamse voorjaar, waar hij zich van de Omloop Het Nieuwsblad tot Parijs-Roubaix graag wil meten met Greg Van Avermaet en co.

Merlier en Sweeck met duel voor zilver
Het groepje met Van Aert, dat Aerts toen al bij de lurven had gevat, spatte halverwege uit elkaar. Hun achterstand bedroeg op dat moment een veertigtal seconden op Van der Poel, die stiekem al aan de cross van morgen in Hoogstraten mocht beginnen denken. Tim Merlier en Laurens Sweeck toonde zich ‘the best of the rest’ en vochten in een pittig sprintje de strijd om de tweede plaats uit. Merlier, altijd snel aan de meet, toonde zich de vinnigste. Ploegmaat Van Aert kwam pas als achtste over de streep.

DVV Verzekeringen Trofee 2017-2018
Uitslag manche 8: Lille

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Tim Merlier (Crelan-Charles) op 38s
3. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Circus) in z.t.
4. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal) op 57s
5. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea Lions) op 1m12s
6. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) op 1m20s
7. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea Lions) op 1m30s
8. flag-be Wout van Aert (Crelan-Charles) op 1m48s
9. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus) op 2m03s
10. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) op 2m31s

RIDE Magazine
43 Reacties
Sorteer op:
10 februari 2018 18:40
Mathieu is anderhalve week zooo ziek geweest amai dat hy alweer dit niveau heeft. Ik denk dat Van Aert zijn fiets niet meegepakt heeft naar Malaga. Al zou het wel des Alberts zijn om morgen nog de superprestige proberen weg te kapen.
10 februari 2018 18:44
Wout krijgt morgen weer patsen in de Super Prestige, daar kan geen excuus uit het Grote Niels Albert Excuus boek ( derde druk) iets aan veranderen ;)
10 februari 2018 18:51
@wernerfranke een 'heel seizoen'? Laat me niet lachen, een paar klassiekers. Laten we die onzin die daarna komt alsjeblieft niet meetellen, dat doen ze allemaal. Hij zou drang moeten hebben om vandaag te winnen, om eens te laten zien dat hij meer kan winnen dan alleen een traag WK. 8e is schandalig, klassiekers of niet.
10 februari 2018 19:13
Aan allen, en het zijn er veel die het 'schandalig' vinden dat Van Aert 8e wordt.
Mijn god wat moet het zuur zijn om weer geen nl wereldkampioen te hebben! Even kijken: de drukte na een wk is voor de winnaar misschien ietsje groter als voor de 3e? Hij ging op vakantie, de laatste keer voor hij zijn 2e deel van het seizoen begint... zonder fiets, geen training niets... denk je dat dat niets doet?
Ik hoorde niemand schande spreken toen VdP vorig jaar, euh, 23e ofzo werd voor eigen volk??
Als er een iemand is die nooit zijn kop laat zakken, in tegenstelling tot de mentaal zwakkere VdP, is het Van Aert. Dus die reacties hier op zijn 8e plaats zijn gewoon belachelijk. Het moet zuur zijn voor velen, weer een belgische wk, maar leer er aub mee leven.

Bovendien, altijd die commentaren dat VdP ziek was voor/op het wk: hij verklaarde vandaag nochmaals bij Van Gucht dat hij NIET ziek was... maar hier zijn een aantal zeer selectieve hoorders.
10 februari 2018 19:27
@g99
Je legt me woorden in de mond die ik niet gezegd heb.
Ik zeg enkel dat Van Aert straks nog mag beginnen tussen alle frisse mannen zonder echte rustperiode vooraf. Hij heeft niets meer te zoeken in de DVV nadat hij een manche oversloeg en als het niet in zijn thuisbasis was, dan was hij er niet eens (=feit).
10 februari 2018 19:56
Blijft jammer dat VDP zondag ziek was, al siert het hem dan wel weer dat hij dit niet als excuus wik gebruiken sterker nog dit zelfs ontkent.
Misschien ook wel logisch want anders krijg je net als bij de terechte uitspraak van Pa Adri weer dat je woorden in een kwaad daglicht worden gesteld. Verstandig van VDP!

De conclusie die we het hele jaar al konden trekken blijft, VDP is dit seizoen oppermachtig en alleen bij pech of ziekte bij VDP kan van Aert hem verslaan.
Wat ook als conclusie blijft is dat de "wereldkampioen" een wereldkampioen onwaardig rijdt, dat deed ie het hele seizoen al. Vandaag voor eigen publiek zo'n wanprestatie leveren kan worden gezien als een minachting vh publiek.
Ik pleit dan ook voor een schorsing van van Aert met onmiddellijke ingang.

Zijn er al maatregelen genomen regen Wuyts na zijn insinuaties en zijn ophitsen :)?

LOL! Vandaag genoten vd de 3.000m dames op de OS en de 1500m shorttrack. Wordt tijd dat we snel een dikke punt zetten achter dit seizoen.
10 februari 2018 20:41
Misschien wel voor altijd fan van MvdP. Wat sympathiek. Wat een lef. Wat een no-nonsense attitude!
10 februari 2018 20:59
@DerPhil je heb helemaal gelijk. Het was inderdaad een puike prestatie van de wereldkampioen voor zijn eigen volk !
Dat ik daar aan kan hebben twijfelen. Ik ben blij dat je mijn ogen geopend hebt....
10 februari 2018 22:06
@andreotti

Je reageert op niets van wat ik zeg?
Nee, 23e voor eigen volk is beter! Of was hij ook ziek toen?
10 februari 2018 22:22
Tuut tuut, niet ruzie maken kinders..

Van Aert moet vaak op vakantie na een puike wedstrijd en vdpoel kan niet omgaan met druk.
Ze worden nu 8ste en de ander vorig jaar 23ste.
Van aert heeft zijn doel bereikt, mathieu zal dat ook hebben als de 30 bereikt zijn( met zwart randje).

Case closed.
10 februari 2018 23:10
Er waren dit jaar wel een paar leuke crossen. Gewonnen door Sweeck, Van Kessel en David Van der Poel.
10 februari 2018 23:33
@DerPhil, ik zeg toch gewoon dat je gelijk hebt ? Het was een fantastisch resultaat !
11 februari 2018 00:25
WvA was blijkbaar ook ziek deze week. Algoed mss anders hadden het mss 4minuten op het WK geweest...
@DerPhil +1
11 februari 2018 02:01
Wuyts hoort publiekelijk excuses te maken. Hij insinueert, dat Adrie van der Poel doping bedoelt als van Aert niet lijkt te ademen volgens Adrie. Niet meer dan een terechte vaststelling van het kennersoog van Adrie. Schandalig, dat Wuyts dat linkt aan een vermoeden van doping door van der Poel. Dan heeft Wuyts het ook nog specifiek over cortisonen. Wuyts had afgelopen week zijn excuses horen aan te bieden. Schandalig wat hij geflikt heeft!!!
11 februari 2018 09:03
Adianus +1
11 februari 2018 10:53
Adrie heeft heel veel, maar een kennersoog hoort daar niet bij. Het is redelijk genant hoe vaak zijn analyses over zijn eigen zoon na de koers door Mathieu zelf worden tegengesproken.

Adrie: "Mathieu is de hele week heel zwaar ziek geweest, daarom had hij het in het begin zeer zwaar, vooral in de zandstroken. Helaas ook even gevallen door de schuld van een andere renner, maar op 't einde had hij duidelijk overschot en maakte hij het probleemloos af en reed hij zonder stress naar de overwinning."

Mathieu: "Ik had deze week enkele kleine ongemakjes, maar ik voelde me zeer goed bij de start. Toen viel ik door een domme stuurfout van mezelf, ik vloog echter wel over de zandstroken. Daarna kreeg ik het zwaarder en was ik bijna leeg, het had geen ronde langer moeten duren, ik werd echt zenuwachtig"
11 februari 2018 11:18
Gebruikersnaam, je kunt het mooi vertellen, ha ha.
Zit je in het managementteam van Niels Albert? Of een neefje van Wuyts misschien? ;-)
11 februari 2018 11:21
@Gebruikersnaam
Het zo voorstellen is natuurlijk ook pure zever.
Adrie heeft het vaak juist m.i.
Albert daarentegen is commerciele blabla.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.