Mathieu van der Poel maakt eerste fietsrit in weken
foto: Cor Vos
zaterdag 29 januari 2022 om 15:32

Mathieu van der Poel maakt eerste fietsrit in weken

Mathieu van der Poel lijkt voorzichtig weer te zijn begonnen met fietsen. Nadat begin deze maand bekend werd dat de Nederlandse renner zo veel mogelijk rust moest houden om te herstellen van zijn rugproblemen, bleek dat hij vandaag een training op zijn fietstrainer had afgewerkt.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel fietste in totaal 33 minuten aan een gemiddeld vermogen van 178 watt, met een piek van 333 watt, blijkt uit gegevens van trainingsapp Zwift. Het was zijn eerste fietsrit op Zwift sinds 27 december. Sindsdien fietste de Nederlandse renner van Alpecin-Fenix nog een keer buiten op Nieuwjaarsdag, blijkt uit zijn profiel op Strava.

Tijdens de veldrit van Gullegem op 4 januari vertelde Adrie van der Poel in gesprek met Sporza dat vanwege de rugproblemen van zijn zoon ’trainen er de eerstkomende weken nog niet in zit’. Een dag later werd bekend dat Van der Poel deze winter niet meer in actie kwam in het veldrijden en hij het WK in Fayetteville, dat dit weekend wordt gehouden, moest overslaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.