Mathieu van der Poel maakt volgende week besluit bekend over WK
foto: Cor Vos
vrijdag 10 mei 2019 om 08:54

Mathieu van der Poel maakt volgende week besluit bekend over WK

Mathieu van der Poel heeft de knoop doorgehakt. Hij weet, na overleg met zijn ploeg Corendon-Circus, of hij het WK op de weg gaat rijden aan het einde van dit seizoen. Alleen maakt hij dat volgende week pas bekend.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We hebben beslist, maar we gaan het nog niet bekendmaken”, zegt Van der Poel tegen Het Nieuwsblad tijdens de Belgian Mountainbike Challenge. “Het programma van Mathieu wordt volgende week bekendgemaakt”, voegde ploegleider Christoph Roodhooft daar aan toe.

Keuzes
De revelatie van dit klassieke voorjaar moet wel enkele grote keuzes maken. In september en oktober zijn diverse wedstrijden die hij zou kunnen rijden: het WK mountainbike in Canada (1 september), de wereldbeker mountainbike in Amerika (8 september), de eerste wereldbeker veldrijden in Amerika (14 september), het WK op de weg in Yorkshire (29 september) en/of het olympische testevent in Tokio (6 oktober).

Bondscoach Koos Moerenhout heeft al meerdere keren laten weten Van der Poel graag mee te nemen naar Yorkshire. “Het is een parcours wat hem op het lijf geschreven is. Het mag geen verrassing zijn dat ik hem er graag bij heb”, zei Moerenhout onlangs nog.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.