Mathieu van der Poel maakt volgende week besluit bekend over WK

Mathieu van der Poel maakt volgende week besluit bekend over WK

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel heeft de knoop doorgehakt. Hij weet, na overleg met zijn ploeg Corendon-Circus, of hij het WK op de weg gaat rijden aan het einde van dit seizoen. Alleen maakt hij dat volgende week pas bekend.

“We hebben beslist, maar we gaan het nog niet bekendmaken”, zegt Van der Poel tegen Het Nieuwsblad tijdens de Belgian Mountainbike Challenge. “Het programma van Mathieu wordt volgende week bekendgemaakt”, voegde ploegleider Christoph Roodhooft daar aan toe.

Keuzes
De revelatie van dit klassieke voorjaar moet wel enkele grote keuzes maken. In september en oktober zijn diverse wedstrijden die hij zou kunnen rijden: het WK mountainbike in Canada (1 september), de wereldbeker mountainbike in Amerika (8 september), de eerste wereldbeker veldrijden in Amerika (14 september), het WK op de weg in Yorkshire (29 september) en/of het olympische testevent in Tokio (6 oktober).

Bondscoach Koos Moerenhout heeft al meerdere keren laten weten Van der Poel graag mee te nemen naar Yorkshire. “Het is een parcours wat hem op het lijf geschreven is. Het mag geen verrassing zijn dat ik hem er graag bij heb”, zei Moerenhout onlangs nog.


Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.