Mathieu van der Poel mag week niet fietsen na val
Foto: Marcel Koch
zaterdag 29 augustus 2015 om 11:16

Mathieu van der Poel mag week niet fietsen na val

Mathieu van der Poel moet zijn fiets een week lang aan de kant houden. Zo luidde de conclusie na het onderzoek dat de 20-jarige wielrenner vrijdag onderging in het ziekenhuis in het Belgische Herentals. Van der Poel raakte deze week zwaar gehavend bij een val in de Ronde van de Toekomst en moest daardoor uiteindelijk de strijd staken.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Bij mijn val is mijn rechterknieschijf blijkbaar harder geraakt dan aanvankelijk werd ingeschat”, vertelt de renner van BKCP-Corendon op de website van zijn ploeg. “Op de beelden is een kneuzing van het bot te zien. Mijn dij werd ook gekneusd, maar daar is verder niets mee aan de hand.”

De tijdelijke pauze komt de wereldkampioen veldrijden niet goed uit. “Een ramp wil ik het niet noemen, maar ideaal is het evenmin, zo kort voor het crossseizoen. Ik denk niet dat ik moet sleutelen aan mijn planning. Mijn deelname aan de wereldbekerwedstrijd in Las Vegas komt voorlopig niet in gevaar.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
29 augustus 2015 11:17
Doet ie het WK op de weg nog?
29 augustus 2015 11:22
Nee
29 augustus 2015 11:29
Oeff, dat valt niet mee!
29 augustus 2015 11:36
De dag na de val toch starten zal er ook geen goed aan hebben gedaan. Zulke jongens (maar ook Marianne Vos) moeten soms tegen zichzelf in bescherming worden genomen, anders plegen zij roofbouw op hun lichaam. Als ze niet uitkijken, hebben zij (en wij dus ook) maar kort plezier van hun geweldige talenten.
29 augustus 2015 11:38
Misschien toch te veel geforceerd door de dag erna op te stappen. Maar dit is niet goed.
29 augustus 2015 12:40
De ervaring leert dat zulke klachten nogal eens hardnekkig kunnen zijn. Hopelijk kan hij inderdaad over een week weer aan de bak.
29 augustus 2015 13:22
Niet zijn fout, elke renner verbijt de pijn, de medische staf had hem beter even onder de scan gezet na zijn val.
29 augustus 2015 13:56
@schipperaar, zeker niet zijn fout.
Maar zelfs als er op die scan nog weinig te zien was... de wereldkampioen veldrijden moet vlak voor het veldritseizoen gewoon uit een matige wegwedstrijd stappen als hij zo hard valt. Doorrijden met zo'n gat in je knie kan nooit goed voor je zijn, dat moet die medische staf ook weten.
Het is een probleem van het hele wielrennen, al dat moedig doen en maar blijven opstappen. Denk aan Poels, Talansky en vele anderen. Of denkt Ten Dam dat doorrijden na zijn zware val deze Tour gunstig was voor zijn potentiele Vuelta ambities?
29 augustus 2015 14:16
@robing
Soms is de adraline hoger dan het gezond verstand. Had zelf ooit een scheurtje in me knie opgelopen op het werk en fietste met een been naar huis. Soms komt de pijn pas een of twee dagen later.
Gewoon onverantwoord dat de medische staf hem op halve kracht liet rijden waar toch geen eer meer te behalen was.
3 september 2015 10:48
Kniewond MvdP toch ontstoken..... moet nog langer rust houden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.