Mathieu van der Poel: “Mijn benen deden pijn na gisteren”
foto: Cor Vos
vrijdag 16 augustus 2019 om 19:50

Mathieu van der Poel: “Mijn benen deden pijn na gisteren”

Mathieu van der Poel moest vandaag zijn meerdere erkennen in Bryan Coquard in de Arctic Race of Norway. In de massasprint van de tweede etappe zat de Nederlander in het wiel van de rappe Fransman, maar toen die aanzette moest hij het antwoord schuldig blijven.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben niet echt teleurgesteld”, reageerde Van der Poel na afloop van de etappe. “Ik weet dat na een etappe als deze niet de snelste van het peloton ben. Ik denk dat ik een vrij goede sprint reed. Ik voelde me niet zo goed na de zware etappe van gisteren. Mijn benen deden een beetje pijn. Laten we hopen dat het morgen beter gaat.”

Morgen rijdt het peloton van Sortland naar Storheia Summit, een etappe over 176,5 kilometer met aankomst bergop. De slotklim naar Storheia Summit is met drieënhalve kilometer niet lang, maar wel ongekend steil. Het stijgingspercentage zakt bijna niet onder de tien procent en is gemiddeld 11,8 procent.

“Voor iemand als ik, die overkomt uit het mountainbiken, is deze klim beter dan een lange, maar we gaan zien hoe de klimmers aanvallen”, blikte de Nederlander van Corendon-Circus vast vooruit. “Normaal gesproken zou het voor mij een beetje te zwaar moeten zijn. Misschien kan ik ze volgen als ik een supergoede dag heb.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.