Mathieu van der Poel: “Mijn benen deden pijn na gisteren”

vrijdag 16 augustus 2019 om 19:50
Mathieu van der Poel: “Mijn benen deden pijn na gisteren”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel moest vandaag zijn meerdere erkennen in Bryan Coquard in de Arctic Race of Norway. In de massasprint van de tweede etappe zat de Nederlander in het wiel van de rappe Fransman, maar toen die aanzette moest hij het antwoord schuldig blijven.

“Ik ben niet echt teleurgesteld”, reageerde Van der Poel na afloop van de etappe. “Ik weet dat na een etappe als deze niet de snelste van het peloton ben. Ik denk dat ik een vrij goede sprint reed. Ik voelde me niet zo goed na de zware etappe van gisteren. Mijn benen deden een beetje pijn. Laten we hopen dat het morgen beter gaat.”

Morgen rijdt het peloton van Sortland naar Storheia Summit, een etappe over 176,5 kilometer met aankomst bergop. De slotklim naar Storheia Summit is met drieënhalve kilometer niet lang, maar wel ongekend steil. Het stijgingspercentage zakt bijna niet onder de tien procent en is gemiddeld 11,8 procent.

“Voor iemand als ik, die overkomt uit het mountainbiken, is deze klim beter dan een lange, maar we gaan zien hoe de klimmers aanvallen”, blikte de Nederlander van Corendon-Circus vast vooruit. “Normaal gesproken zou het voor mij een beetje te zwaar moeten zijn. Misschien kan ik ze volgen als ik een supergoede dag heb.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.