Mathieu van der Poel mikt op terugkeer in Koksijde
vrijdag 16 oktober 2015 om 08:53

Mathieu van der Poel mikt op terugkeer in Koksijde

Voor Mathieu van der Poel lijkt er eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Na een langslepende knieblessure zet zijn ploeg BKCP-Corendon in op een rentree tijdens de Wereldbeker-manche in Koksijde, op 22 november. Donderdagavond kreeg de 20-jarige Nederlander nog de prijs ‘Flandrien van het veld 2015’.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Aan een val in de Tour de l’Avenir hield MvdP een grote wond over aan zijn rechterknie. Dat herstel verliep voorspoedig, maar na een paar weken speelde pijn in zijn linkerknie op. Er bleken peesbladen te zijn ontstoken. Nadat Van der Poel tot twee keer de toe de training moest staken wegens te veel pijn, besloot men hem te opereren. Sindsdien werkt hij samen met de bekende kinesist David Bombeke aan zijn revalidatie. Vandaag mag de wereldkampioen voor het eerst omwentelingen maken op de hometrainer.

‘Het begint te jeuken’
Tijdens de uitreiking van de Flandriens, nam Van der Poel kort de tijd om wat te vertellen over zijn herstel. “Het gaat moeizaam. Pijn voel ik niet meer. Ik heb de Wereldbeker-manche van 22 november in Koksijde vooropgesteld om mijn rentree te maken. Ik ga niets forceren, al is dat niet gemakkelijk. Ik heb de voorbije weken een paar crossen bekeken, waardoor het steeds lastiger is om dat te doen. Het begint te jeuken”, tekent Sporza op uit de mond van de wereldkampioen.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
16 oktober 2015 09:29
mag dit toch wel een beetje amateurisme genoemd worden? dat zijn linker knie niet ook goed bekeken is?
16 oktober 2015 09:33
alle klassementen zijn verloren, dus gaan voor wk en daarna de weg, (mijn niet al te deskundige mening)
16 oktober 2015 10:38
Mwah, de vraag is in hoeverre je direct na die val al had kunnen zien wat de interne schade was aan zijn linkerknie.
Natuurlijk kan het professioneler, maar je moet er wel rekening mee houden dat wielrennen nu ook niet de allergrootste sport is en dat de budgetten niet super hoog zijn. En dan heb je het bij Van der Poel ook nog eens over een ploeg die voornamelijk fungeert in het veldrijden en je dus niet spreekt over een WT-ploeg. Je kan je dus afvragen in hoeverre het mogelijk is om Van der Poel medisch zo professioneel mogelijk te begeleiden.
16 oktober 2015 11:06
@snoep de hond, je mag van mij aannemen dat topveldrijders betere medische begeleiding hebben dan menig WT renner.
16 oktober 2015 11:10
@DMenchov,
Zou best kunnen, maar feit blijft dat wielrennen nu niet een sport is met hele hoge budgetten, dus ik blijf bij mijn opmerking dat je je kan afvragen in hoeverre het mogelijk is om Van der Poel medisch zo professioneel mogelijk te begeleiden.
16 oktober 2015 14:19
Kan best zijn dat er niks ad hand was met zn linkerknie, maar daags daarop wel door overbelasting, balans was volledig zoek waarschijnlijk. Daarbij kunnen renners veel pijn verdragen zonder het te voelen.
17 oktober 2015 09:46
De voorbereidingen op de kampioenschappen zijn in volle gang: Vantornout is ziek
2 november 2015 22:16
MvdP vandaag weer achter de scooter.... Hij denkt/hoopt Koksijde te halen.... Zie zijn Twitter. Prima bericht.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.