Mathieu van der Poel minder goed dan verwacht: “Benen vallen beetje tegen”
foto: Cor Vos
zaterdag 11 maart 2023 om 11:48

Mathieu van der Poel minder goed dan verwacht: “Benen vallen beetje tegen”

Mathieu van der Poel is niet al te tevreden met zijn huidige vormpeil. De Nederlandse coureur heeft zich in Tirreno-Adriatico maar één keer kunnen laten zien, toen hij de lead-out verzorgde voor Jasper Philipsen. “Ik had gehoopt iets beter te zijn.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik moet eerlijk zijn dat de benen tot nu toe een beetje tegenvallen”, verklaart Van der Poel aan Het Laatste Nieuws voor de start van rit zes in Italië. “Ik had misschien verwacht iets beter te zijn. Ik denk  wel dat deze week me beter maakt voor de doelen die komen. Ik heb Jasper (Philipsen, red.) een paar keer goed kunnen helpen, maar ik had voor mezelf gehoopt iets beter te zijn.”

Van der Poel: “Denk niet dat ik een rol zal spelen vandaag”
Minder goed dan verwacht, maar Van der Poel maakt zich nog geen zorgen. “Neen, dat niet. Ik heb uiteindelijk maar twee weken getraind na het WK veldrijden. Ik wist dat dat kort zou zijn en dat ik deze koersen nodig zou hebben om tot op de top van mijn kunnen te zijn.” Zaterdag wacht er een heuvelachtige etappe in Tirreno-Adriatico. Zal Van der Poel meedoen? “Ik denk niet dat ik een rol zal spelen.”

 

“Dat zal alleszins niet lukken met de benen van de afgelopen dagen”, gaat de renner van Alpecin-Deceuninck verder. “Vanuit het peloton zal het heel moeilijk zijn, dus zal het eerder vanuit de vroege vlucht moeten gebeuren. Meerdere renners zullen daar zo over denken, waardoor het lastig zal zijn om in de ontsnapping te geraken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.