Mathieu van der Poel: “Misschien moet ik volgend jaar kiezen tussen Tokio en grote ronde”
foto: Cor Vos
dinsdag 24 maart 2020 om 18:44

Mathieu van der Poel: “Misschien moet ik volgend jaar kiezen tussen Tokio en grote ronde”

Geen Olympische Spelen dit jaar. En dat is ook een domper voor Mathieu van der Poel, die van de olympische mountainbikewedstrijd een absoluut hoofddoel had gemaakt. “Het is een begrijpelijke beslissing, maar niettemin blijf ik met een rotgevoel achter”, zegt de renner van Alpecin-Fenix.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel had het met zijn entourage goed uitgekiend. Na het WK in Dübendorf zette hij een punt achter zijn veldritseizoen om daarna het klassieke wegseizoen aan te vatten. Na een kleine rustperiode zou hij dan op de mountainbike via een paar wereldbekerwedstrijden en het WK toewerken naar Tokio. Het coronavirus besliste er anders over.

“Het is een erg jammerlijke, maar wel begrijpelijke beslissing”, zegt Van der Poel in een eerste reactie. “De globale gezondheid gaat voor. Anderzijds blijf ik toch met een rotgevoel achter. Vier jaar geleden hebben we een plan opgemaakt richting deze Spelen en dat valt nu eigenlijk in het water. Het is mentaal niet gemakkelijk als je daar al vier jaar mee bezig bent, maar dat is voor iedereen wel het geval die op lange termijn heeft toegewerkt naar een doel in deze periode.”

Van der Poel in de Volta ao Algarve, voorlopig zijn laatste wegwedstrijd  – © Cor Vos

“Kiezen tussen Spelen en grote ronde”
Van der Poel blijft ondertussen bezig, maar voorlopig zonder doel. “Er is op dit moment weinig duidelijkheid wanneer we weer aan koersen toe zijn. Ik blijf voorlopig bezig, maar een echt plan maken lukt uiteraard niet. Al zijn er wel enkele pistes. Ik hoop bijvoorbeeld wel dat het WK MTB in Albstadt (28 juni, red) doorgaat zoals voorzien.”

Wat de Olympische Spelen in 2021 betreft, vindt Van der Poel het moeilijk om vooruit te blikken. “Het is in de eerste plaats afwachten wanneer ze de spelen zullen laten doorgaan. Ikzelf hoop op dezelfde periode, zodat ik eerst de klassieke campagne kan afwerken, zoals dat nu ook gepland was. Enig nadeel is dat ik dan misschien zou moeten kiezen tussen de Olympische Spelen en een grote ronde. Maar dat ik voorlopig blijf mountainbiken, is wel zeker. De rest zien we later wel.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.