Mathieu van der Poel moet mountainbike zo’n twee weken laten staan
© Orange Pictures / SF-Rob Jones
maandag 28 mei 2018 om 19:09

Mathieu van der Poel moet mountainbike zo’n twee weken laten staan

De valpartij die Mathieu van der Poel zondag parten speelde in de Wereldbeker mountainbiken te Nové Město, heeft geen gevolg voor zijn programma de komende maand. Hoewel onze 23-jarige landgenoot zijn mountainbike twee weken niet mag aanraken, rijdt hij vanaf komende donderdag Boucles de la Mayenne op de weg. Daar verdedigt hij zijn titel.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Onlangs liep de Europees kampioen veldrijden een breukje in zijn pols op, die gestabiliseerd is met een schroef. “Juist op die pols ben ik zondag gevallen”, legt hij uit aan WielerFlits. Daarom bezocht de renners van Corendon-Circus maandag het ziekenhuis. “Gelukkig heeft die val geen gevolgen voor mijn programma. Ik moet enkel zo’n twee weken van mijn mountainbike afblijven. Op de weg mag ik wel fietsen.”

Present tijdens NK op de weg
Van der Poel rijdt begin juli in het Italiaanse Val di Sole zijn volgende wereldbeker. In de tussenliggende periode rijdt hij een aantal eendagskoersen. Donderdag begint hij aan Boucles de la Mayenne. Vorig jaar won onze landgenoot de Franse rittenkoers. “Nu zal het vooral terug ritme opdoen zijn”, legt hij uit. Volgende maand neemt Van der Poel ook deel aan het Nederlands kampioenschap op de weg. Vorig jaar gaf hij nog de voorkeur aan het WK MTB Marathon. Het NK op de weg vindt plaats in Hoogerheide, waar de roots van de familie Van der Poel liggen.

RIDE Magazine
35 Reacties
Sorteer op:
29 mei 2018 11:13
@Eddy: volgens mij ben je mis. De (meerdere) knieoperaties van Mathieu kwamen echt niet allemaal door valpartijen.

En wie is er verder nou zijn hobby aan het verdedigen? Alsof jij dat niet doet? Ik ben én mtber én wielrenner. Volgens jouw logica moet ik met mezelf in conflict dan. Alsof je niet objectief kan zijn omdat je weleens op een mtb zit.
29 mei 2018 11:45
@tete,alles is begonnen met een val tijdens de Ronde van de Toekomst 2015.
En ik volg de wegrenner en veldrijder VDP al heel lang.
Nu gaat hij een rittenkoers rijden,dan een drietal gewone koersen,dan op hoogtestage,en dan terug mountainbike.
Je kan je dan ook de vraag stellen,is die echt zo sterk,of is die te veel van zijn lichaam aan het vragen.
En die ene simpele vraag,die ik aan Ekwant stelde,kan je nu wel of niet op je knieën vallen bij het mountainbiken,is niet beantwoord.
29 mei 2018 13:05
Die simpele vraag is net zo relevant als kun je wel of niet op je knie(ën) kan vallen met wegwedstrijden. Zowel in het wegwielrennen als op de mtb kan je vallen. Dan wat anders: álles begonnen in dat rondje van 2015? Van der Poel heeft last van beide knieën (gehad), dat komt niet van één val. Ik durf wel te stellen dat ik nog zelden een wielrenner, veldrijder of mtb'er op beide knieën heb zien vallen in dezelfde val. Fysiologisch praktisch onmogelijk, ofwel zeer onwaarschijnlijk. Bovendien: als alles op de weg is begonnen in 2015, lijkt mij dat ie dan beter van de weg kan wegblijven...?

Mooi dat je vd Poel al zo lang volgt, dat geldt voor praktisch iedereen hier. Ik zou zeggen dat Mathieu zichzelf-, Adri zijn zoon-, en Raymond zijn kleinzoon, al langer volgt.
29 mei 2018 13:22
@tete,je krijgt de eremedaille van het legioen der mountainbikers.
29 mei 2018 13:48
Volgens mij is een eremedaille redelijk off topic, maar prijs is prijs.
29 mei 2018 15:03
@EddieB, de knie problemen zijn ooit begonnen tijdens een tijdrit, NK junioren dacht ik. Maar daarvoor in zijn nieuwelingen tijd lag Mathieu ook redelijk vaak op de grond. Met dik 2 minuten voorsprong in Lierop bv was niet echt nodig. 1ste NK cross Nieuwelingen in Heerlen 2e door 2x onderuit en kadootje dus voor Patrick Kramer. Maar je volgt ‘m zeker hoofdzakelijk vanuit BN de Stem? Geeft niet hoor......
29 mei 2018 18:18
Ik hou van het wielrennen,en van figuren zoals VDP,maar moest een Britse renner,en op de weg,in het veld en in het bos hetzelfde presteren,dan zouden grote vraagtekens,om niet te zeggen verdenkingen,hier schering en inslag zijn.
@titadinges,wie of wat is BN de stem?
29 mei 2018 18:33
@ Eddy heeft poepoe ook kleinkinderen in Engeland dan ? Amai !
29 mei 2018 22:17
@toer,dat doet er niet toe.
En het is poupou !
30 mei 2018 14:29
@titianio
Vanmorgen een leuk interview gelezen met Mathieu....in....BN/De Stem !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.