Mathieu van der Poel na bizarre winst: “Het was alles of niets, maar het is op alles uitgedraaid”
foto: Cor Vos
zondag 21 april 2019 om 17:23

Mathieu van der Poel na bizarre winst: “Het was alles of niets, maar het is op alles uitgedraaid”

Video Mathieu van der Poel straalde ongeloof uit na afloop van zijn winst in de Amstel Gold Race. De Nederlands kampioen opende de koers, werd gegrepen, reed in geslagen positie, dichtte het gat en sprintte in de slotmeters naar de winst. “Het is ongelooflijk”, aldus Van der Poel bij de NOS.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik dacht dat ik niet meer kon winnen. In de laatste rechte lijn zie ik ze opeens voor mij rijden en toen heb ik alles of niets gespeeld”, legt hij uit. “Ik dacht dat ik daar nog kon winnen, maar niemand wilde overnemen. Op 400 meter ben ik begonnen met sprinten. Het was alles of niets, maar het is alles geworden. Het is ongelooflijk.”

Na zijn aanval op 45 kilometer van de streep viel Van der Poel terug. “Het leek verloren. Ik had gehoopt (bij die aanval, red.) met een paar man weg te rijden, maar ik word op het slechte moment teruggepakt. Vlak voor de Kruisberg waar die groep wegrijdt. Toen had ik geen antwoord en ben ik proberen te herstellen voor de finale. We raapten ze 1 voor 1 op en bij mij zat er nog wat in de tank. Het is ongelooflijk”, aldus Van der Poel. “Ik kan het niet bevatten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.