Mathieu van der Poel na 30e zege: “Ik heb gekregen waar ik om gevraagd heb”

zondag 10 februari 2019 om 16:44
Mathieu van der Poel na 30e zege: “Ik heb gekregen waar ik om gevraagd heb”

foto: Photopress.be

Er stond vandaag tijdens de Superprestigecross van Hoogstraten wederom geen maat op Mathieu van der Poel. De veelwinnaar van de veldritsport boekte zijn dertigste overwinning van het seizoen, maar in een koud en modderig Hoogstraten moest hij daar de nodige moeite voor doen.

“Het was niet heel warm vandaag. Ik heb gekregen waar ik om gevraagd heb. Het is nog redelijk modderig geworden”, vertelt hij na afloop in het flashinterview.

De moddercross vormde een serieuze uitdaging. Het duurde lang voordat hij de verbeten Aerts van zich af kon schudden. Pas in de zesde van acht rondes maakte Van der Poel het verschil. “Het was een heel verraderlijk parcours. Er waren veel sporen die je niet kon zien liggen. Toen ik mijn eerste demarrage inzette, had ik een lekke voorband. Vervolgens heb ik vrij lang met die lekke band gereden, dus ik had nog een tweede, derde en vierde poging nodig”, verklaart hij het wedstrijdverloop. “Ik ben blij om hier vandaag te winnen.”

Broer David kwam onderweg ten val, bezeerde zijn knie en moest de wedstrijd vroegtijdig verlaten. “Ik zag opeens een fiets staan van ons merk, maar ik weet niet wat er gebeurd is. Ik zag hem net en hij kon nog wandelen. Dus het zal wel meevallen”, aldus Mathieu.

“Nog enkele seizoenen een volledig veldritprogramma”
Wanneer Van der Poel zaterdag in Middelkerke ook de achtste en laatste Superprestigecross wint, evenaart hij Sven Nys. Die wist in de winter van 2006-2007 als enige renner ooit alle Superprestigecrossen te winnen, “Nu ik daar zo dicht bij ben, wil ik dat ook realiseren”, vertelt Van der Poel aan Sporza.

Na het veldritseizoen gaat Van der Poel verder op de weg. Hij neemt echter voorlopig nog geen afscheid van de cross. “Ik zal zeker nog enkele seizoenen een volledig veldritprogramma rijden. Tot en met de Spelen zal ik het veld combineren met de weg en het mountainbiken. Daarna zal er misschien een discipline wegvallen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.