Mathieu van der Poel na Il Lombardia: “Ik heb mezelf verrast”
© Cor Vos
zaterdag 15 augustus 2020 om 21:01

Mathieu van der Poel na Il Lombardia: “Ik heb mezelf verrast”

Mathieu van der Poel is tiende gefinisht bij zijn debuut in de Ronde van Lombardije. Een resultaat waar hij achteraf zeker kon mee leven. “Maar of ik hier ooit kan meedoen voor de overwinning? Dat wordt heel moeilijk”, klonk het realistisch.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Zoals voorspeld werd het vandaag een enorm lastige wedstrijd”, reageert Van der Poel bij monde van zijn team. “Ik heb mezelf verrast. Het tempo in de wedstrijd lag ontzettend hoog, maar ik bleef bij de laatste tien, in het spoor van de echte klimmers. Dat had ik niet verwacht. Of ik hier ooit echt kan meedoen voor de overwinning? Dat wordt heel moeilijk.”

Van der Poel was wel tevreden over zijn gevoel. “Dat was vandaag opnieuw beter dan woensdag. Stilaan sta ik waar ik wil staan. Dit resultaat is zeker een opsteker naar de kampioenschappen toe. Volgende week zal voor mij een rustigere week worden, maar hier en daar zal ik in mijn training de nodige accenten leggen naar de volgende wedstrijden”, besluit hij.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
16 augustus 2020 22:24
Waarom zou hij niet mee kunnen doen voor de overwinning? Papa Adrie was ook goed in de heuvelklassiekers.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.