Mathieu van der Poel na offday: “Het doel ligt pas over twee weken op het EK”

zondag 14 juli 2019 om 16:54
Mathieu van der Poel na offday: “Het doel ligt pas over twee weken op het EK”

foto: Cor Vos (archief)

Mathieu van der Poel hield er vooraf al rekening mee dat hij een offday kon hebben bij de Wereldbeker in Les Gets. Dat vertelt de Nederlands kampioen mountainbike na afloop in Frankrijk, waar hij slechts zestiende werd. “De kans bestond dat het hier misging, we hebben echt toegewerkt naar het EK toe. Het doel ligt binnen twee weken”, aldus Van der Poel.

Van der Poel is pas net terug van een hoogtestage, maar dat had een doel. Het EK mountainbike is op 28 juli in het Tsjechische Brno. “Dit zegt niets over mijn kansen op het EK. Dat is bijna twee weken verder. Er zit nog tijd genoeg tussen om de hoogtestage zijn ding te laten doen”, aldus de kopman van Corendon-Circus. “Het team had me al gewaarschuwd dat dit kon gebeuren. Het is ook heel kort op de stage. Het is jammer, maar op naar de volgende.”

In Les Gets was al vroeg duidelijk dat Van der Poel niet ging strijden om de overwinning. “Ik kwam niet in mijn tempo. Aan het einde ging het beter, maar toen was het kalf al verdronken. Ik haalde nog veel mensen in, maar dat was niet waar ik voor kwam”, blikt hij terug. In het klassement van de Wereldbeker is Van der Poel gezakt naar de derde plaats.

Laatste wedstrijd in het rood-wit-blauw
Voor Mathieu van der Poel was het (voorlopig) zijn laatste mountainbike-wedstrijd in de nationale kampioenstrui. Hij slaat volgende week het Nederlands kampioenschap Cross Country over en zal dus zijn titel niet verdedigen. In juni verloor hij ook al zijn NK-trui als wegkampioen aan Fabio Jakobsen; ook daar stond hij niet aan de start.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.