zondag 21 april 2024 om 17:05

Mathieu van der Poel na onverwachte derde plaats in Luik: “Stof tot nadenken voor toekomst”

Video Mathieu van der Poel eindigde als derde in Luik-Bastenaken-Luik. De wereldkampioen won de sprint voor plaats drie nadat hij de hele dag moest achtervolgen. “Ik weet niet goed hoe ik nog op het podium ben geraakt”, vertelde Van der Poel na afloop aan Sporza.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het was een nerveuze dag voor Van der Poel, die na een oponthoud op 100 kilometer van de streep lang moest achtervolgen. “Ik was mijn beenstukken en handschoenen aan het uitdoen en net op dat moment vielen ze voor mij. De weg was geblokkeerd. Ik heb dacht dat het niet meer ging lukken om terug in de wedstrijd te komen. Dat lukte nog wel, maar het beste was er wel af voor mij. De decompressie na de Ronde en Roubaix was toch iets groter dan gedacht.”

“Maar goed, zelfs met die benen zou ik niks kunnen doen tegen Tadej Pogacar”, vervolgde Van der Poel. “Op de Redoute was het voor mij zaak om mijn eigen tempo te rijden en me niet op te blazen. Ook daarna bleef dat belangrijk. Ik ben rustig gebleven en zo kon ik toch nog in koers komen. Ik weet niet goed hoe ik nog op het podium ben geraakt, maar ik ben heel blij met deze podiumplek.”

Combinatie met kasseiklassiekers
“Ik snap nu wel waarom iedereen zegt dat de combinatie van deze koersen met de kasseiklassiekers lastig is. Ik moet gewoon realistisch zijn, Pogacar zou ik niet kunnen volgen op de Redoute”, herhaalde hij. “Dat is stof tot nadenken voor de toekomst. Nu ben ik blij dat de riem er even af mag. Ik ben al lang aan het voorbereiden. Wat er na de vakantie volgt? Dat weet ik zelf nog niet. We zullen binnenkort rustig samenzitten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.