Mathieu van der Poel na unieke zege: “Was de bedoeling om het rustig aan te doen”
foto: Photopress.be
zaterdag 5 januari 2019 om 17:26

Mathieu van der Poel na unieke zege: “Was de bedoeling om het rustig aan te doen”

Mathieu van der Poel was na afloop van de veldrit in Gullegem in zijn nopjes met zijn honderdste zege. “Het is toch wel leuk om er zoveel te hebben, dat is altijd een goed teken. Ik was blij met het gevoel vandaag en ik kijk uit naar morgen. Het was de bedoeling om het vandaag rustig aan te doen met het oog op morgen, maar een cross winnen op het gemak is niet meer van deze tijd”, vertelt Van der Poel na afloop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
De Nederlander nam om zijn krachten te sparen Gianni Vermeersch mee tijdens de cross, die hij in de laatste twintig minuten achterliet. “Het was niet mijn bedoeling om de hele cross alleen te rijden, dus nam ik Gianni mee”, vertelt Van der Poel. “Ik dacht natuurlijk ook als ik lek rijd is het jammer als dat hier in deze cross gebeurt, dus wilde ik wel een redelijke marge pakken.”

Morgen maakt de veldrijder van Corendon-Circus zijn opwachting in Brussel, waar een nieuwe manche in de DVV Trofee op het programma staat. Van der Poel gaat in Brussel proberen zijn voorsprong op eerste achtervolger Toon Aerts uit te bouwen. Zijn benen waren zaterdag in ieder geval in orde: “Ik voelde me wel redelijk goed.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.