Mathieu van der Poel na winst in Ruddervoorde: “Vanaf nu kan het alleen maar beter worden”

zondag 3 november 2019 om 16:30
Mathieu van der Poel na winst in Ruddervoorde: “Vanaf nu kan het alleen maar beter worden”

Mathieu van der Poel - foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel stelde vanmiddag bij zijn terugkeer in het veld direct orde op zaken. Hij won in Ruddervoorde zijn eerste cross van het seizoen. De regerend wereldkampioen erkent nog niet top te zijn, maar is desalniettemin blij met de overwinning.”

“Het was een vrij lastige omloop. Vrij technisch”, begint hij zijn reactie na afloop. “Ik moest echt zoeken om het crossgevoel terug te krijgen. Dat heb ik eigenlijk vandaag niet echt gevonden. Ik was in orde, maar heb niet de indruk dat er versnellingen op zaten. Ik heb vanaf het begin mijn eigen tempo gereden. Toen de rest in het begin er een snok aan gaf, moest ik een gaatje laten. Maar mijn basis is zeker goed genoeg. Maar nu moet het interval nog terug komen.”

Tot een duel met Eli Iserbyt kwam het vandaag niet. “Die mannen hebben natuurlijk de Koppenbergcross gereden. Ik weet uit ervaring hoe lastig dat kan zijn. Dat kan nog in de benen zitten”, analyseert Van der Poel.

Hij houdt een goed gevoel over aan zijn seizoensdebuut. “Het is toch een bevestiging dat ik goed gewerkt heb. Vanaf nu kan het alleen maar beter worden,” kondigt hij aan. “Wanneer je niet goed bent, win je ook geen cross. Ik wist dat ik in orde was, al mist de specifieke crossconditie nog een beetje. Het was sowieso een hele lastige wedstrijd hier. Maar ik heb er wel weer van genoten.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.