zondag 27 november 2022 om 13:29

Mathieu van der Poel na zege in Hulst: “Nog werk te doen om op topniveau te komen”

Video Mathieu van der Poel heeft bij zijn comeback in het veld meteen gewonnen. In de Wereldbeker van Hulst kwam de Nederlander van Alpecin-Deceuninck solo over de finish, voor Laurens Sweeck en Eli Iserbyt. Toch zijn er nog genoeg verbeterpunten voor Van der Poel. “Ik heb nog wat specifieke crosstrainingen nodig”, zegt hij in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Dit voelt best goed”, aldus Van der Poel over het gevoel van winnen. “Het heeft even geduurd dat ik nog gewonnen heb in het veld. Vorig jaar was niet goed. Dat was niet eens een heel seizoen, omdat ik maar anderhalve wedstrijd reed… Maar ik voelde mij goed vandaag. Ik had dan ook een goede voorbereiding gehad voor deze cross in Hulst.”

Hij kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn zege in Zeeuws-Vlaanderen. “Ik ben heel blij met de vorm. Alleen heb ik technisch veel fouten gemaakt, maar dat lijkt me ook normaal”, geeft hij aan. Vooraf had hij dat ook al voorspeld. “Ik ben lang weggeweest uit de cross, maar ik ben blij om terug te zijn. Ik heb nog wel werk te doen om op topniveau te geraken. Maar ik kan eigenlijk alleen maar blij zijn met vandaag.”

De topvorm moet dus nog komen bij Van der Poel. “Ik heb nog wat crossen nodig. Mijn vorm is heel goed, want ik heb een goede voorbereiding in Spanje gehad. Ik heb ook nog wat specifieke crosstrainingen nodig, dan hoop ik in de kerstperiode in vorm te zijn”, kijkt hij vooruit.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.