Mathieu van der Poel Nederlands belangrijkste speerpunt op WK MTB
foto: Orange Pictures / SF-Rob Jones
maandag 20 augustus 2018 om 14:31

Mathieu van der Poel Nederlands belangrijkste speerpunt op WK MTB

Mathieu van der Poel maakt deel uit van de nationale selectie, die van 5 tot en met 9 september meedoet aan de wereldkampioenschappen MTB XCO in het Zwitserse Lenzerheide. De Nederlandse wielerunie KNWU maakte vandaag haar selectie bekend. “Mathieu van der Poel is ons belangrijkste speerpunt en hij gaat voor een medaille”, zegt bondscoach Gerben de Knegt.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Na zijn mindere dag op het EK MTB in Glasgow heeft hij laten zien dat zijn vorm gewoon heel goed is met zijn verschillende overwinningen op de weg en zelfs een zilveren EK-medaille in de wegrit. Verder is het ook een parcours dat hem erg goed moet liggen”, zegt De Knegt.

Van der Poel moest opgeven tijdens het EK mountainbiken door – naar eigen zeggen – een slechte dag. Vijf dagen later in de wegwedstrijd van het EK wielrennen zat hij in de kopgroep, die op zo’n vijftig kilometer van de finish was weggereden uit het uitgedunde peloton. De titel moest hij weliswaar laten aan Matteo Trentin, maar daarachter troefde hij Wout van Aert af in de strijd om de zilveren medaille. Deze week was hij op dreef in de Arctic Race of Norway met twee ritzeges.

Bij de vrouwen ontbreekt Anne Terpstra omdat zij op het EK een infectie aan haar enkel opliep en daarvan nog steeds aan het herstellen is. De Knegt: “Wel hebben we met Anne Tauber een renster die al een heel mooi seizoen heeft gereden met meerdere podiumplekken in de afgelopen Wereldbekerwedstrijden. Ze is erg gemotiveerd om op haar eerste elite-WK een mooi resultaat neer te zetten. De breuk in haar pink is inmiddels geheeld.

Nederlandse selectie voor het WK MTB XCO (5-9 september, flag-ch Lenzerheide)
Elite mannen
Mathieu van der Poel

Elite vrouwen
Anne Tauber

U23 mannen
Milan Vader
David Nordemann
Marc Bouwmeester

U23 vrouwen
Sophie von Berswordt

Junior mannen
Tim van Dijke
Mick van Dijke

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
20 augustus 2018 14:42
Hoezo geen Van der Heijden? NL mag toch wel meerdere renners selecteren?
    20 augustus 2018 15:20
    kansloos voor een top 20 helaas ..... heeft zijn glans verloren nadat hij het zo goed deed U23 :(
    20 augustus 2018 15:49
    Selectiecriterium in NL is 1x top-20 in de WB?
20 augustus 2018 15:03
Een WK in Zwitserland? Ik verwacht minstens twaalf Zwitsers bij de eerste tien.
    20 augustus 2018 15:23
    Heb hoop op een veldrij scenario .... 9 zwitsers in de top 10 en een 'ollander op het hoogste treedje, gaat een zware kluif worden voor Mathieu. Ik denk dat zijn enige kans is om van de start af in sloop modus te gaan (samen met Sam Gaze). Die Zwitsers zijn stuk voor stuk hele taaie mannetjes :)
    20 augustus 2018 16:46
    Sam Gaze doet helaas niet mee door een breuk je in zijn pols. Opgelopen in Mont-Saint-Anne. Misschien kan Mathieu met Avancini de boel slopen in de openingsrondjes.
20 augustus 2018 15:08
Bart Brentjens is the milestone of Mathieu van der Poel.
20 augustus 2018 18:57
Mijn hypothese is dat MvdP het relatief minder goed doet bij mtb dan bij andere disciplines omdat hij relatief zwaar is en er veel hoogtemeters overwonnen moeten worden vaak. Een goed parcours voor hem zou volgens deze hypothese dan een parcours zijn dat relatief vlak is.
    20 augustus 2018 19:28
    Het zijn vooral de extreem steile klimmetjes die hem lijken te nekken, hoogteverschil is zelden meer dan 100 meter p/klim (of zelfs per ronde) bij de XCO tracks. Op echt korte iets minder steile klimmetjes is VdP een beest. Zie bv zijn demarrages in de XCC race in Val di Sole waar hij iedereen op een hoop rijdt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.