vrijdag 1 juli 2022 om 16:45

Mathieu van der Poel: “Niet de wattages gereden die ik voor ogen had”

Video Mathieu van der Poel was niet zo heel tevreden na zijn tijdrit op de eerste dag van de Tour de France. “Ik heb niet echt iets laten liggen, maar ik kon niet de wattages rijden die ik voor ogen had”, vertelde het kopstuk van Alpecin-Deceuninck na afloop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel reed zich met een voorlopige snelste tijd van 15:30 minuten naar de hotseat. “Het is tof om hier te zitten, maar ik had op betere benen gehoopt. Ik deed alles wat ik kon, maar ik ben bang dat het niet genoeg is ten opzichte van specialisten als Filippo Ganna en Wout van Aert. Het was mijn doel om te proberen een goede tijdrit te rijden en de verliezen te beperken, om hopelijk in de komende dagen het geel te pakken.”

De Nederlander kon na zijn tijdrit alleen maar afwachten wat de rest deed. “Ik denk dat ik vandaag niet te veel tijd verlies. Als ik de schade kan beperken tot de Roubaix-etappe, is er veel mogelijk.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.