Mathieu van der Poel nog altijd onzeker voor Strade Bianche
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 3 maart 2020 om 16:50

Mathieu van der Poel nog altijd onzeker voor Strade Bianche

Het is nog altijd onduidelijk of Mathieu van der Poel zaterdag kan deelnemen aan de Toscaanse grindklassieker Strade Bianche. De Nederlander werd begin vorige week geveld door griep en hoge koorts en zal woensdag een bezoekje brengen aan de teamdokter van zijn werkgever Alpecin-Fenix, zo vernam WielerFlits.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bij Alpecin-Fenix konden ze zondag nog niet inschatten of hun kopman de start van Strade Bianche haalt, de klassieker die ondanks het uitbreken van het coronavirus zal doorgaan. Twee dagen later is er nog altijd geen beslissing genomen omtrent deelname aan de prestigieuze eendagskoers.

Van der Poel zal woensdag dus langsgaan bij de ploegarts van Alpecin-Fenix voor een laatste stand van zaken. Er zal hierna wellicht een antwoord komen op de vraag of Van der Poel kan deelnemen aan Strade Bianche. De renner moest maandag wel passen voor een verkenning van het parcours van de Ronde van Vlaanderen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.