Mathieu van der Poel ook op Short Track Lenzerheide de beste
foto: Corendon-Circus
vrijdag 9 augustus 2019 om 18:37

Mathieu van der Poel ook op Short Track Lenzerheide de beste

Mathieu van der Poel blijft dit seizoen ongeslagen tijdens de Wereldbeker mountainbike op de Short Track. In het Zwitserse Lenzerheide schudde de Europese kampioen in de laatste ronde Henrique Avancini en wereldkampioen Nino Schurter af.

Na het geven van het groene licht had de Fransman Jordan Sarrou de beste start. Mathieu van der Poel moest enkele plaatsen prijsgeven, maar kon al snel weer opschuiven naar plek drie achter Henrique Avancini, met wie hij dit seizoen al vaker een robbertje uitvocht. Ook Nino Schurter, de wereldkampioen, sloot aan. De Zwitser wilde in zijn thuiswedstrijd het publiek een mooie strijd voorschotelen, want al in de tweede van tien ronden testte hij eens de benen.

Ook in de volgende ronde probeerde Schurter uit te lopen, maar toen hij weer achterom keek, zag hij dat iedereen weer had aangehaakt. Halfkoers was nog altijd een grote groep samen, waardoor de beslissing in de tweede helft moest vallen. Van der Poel had zich bij het ingaan van de zesde ronde wat laten wegdrukken, maar toen Avancini en Schurter op de oplopende strook op de route omhoog sprintten, sprong de Nederlander attent mee.

Daarmee hadden de drie zich duidelijk losgemaakt van de anderen, alleen Maxime Marotte kon nog enigszins aan het elastiek blijven hangen. Het was wachten op de grote uitval van Van der Poel en die kwam in de negende ronde. Alleen Schurter kon aanvankelijk aanhaken, maar toen de Europese kampioen maar bleef versnellen, moest ook de wereldkampioen zich neerzetten. Het bleek nog niet de beslissende demarrage, want Schurter en Avancini keerden opnieuw terug.

De toon was echter gezet. Avancini sneed als eerste de laatste ronde aan en even later ontbond juist de Braziliaan zijn duivels toen de route weer omhoog ging. Van der Poel kwam buitenom langszij en greep weer de kop. Opnieuw moest Schurter het antwoord schuldig blijven en de Zwitser was uitgespeeld om de winst. In de laatste meters naar de finish zette Van der Poel nog eens aan, schudde zo Avancini af en kon nog voor de streep zijn nieuwste overwinning vieren.

Wereldbeker Mountainbike 2019
Shorttrack mannen, flag-ch Lenzerheide
1. flag-nl Mathieu van der Poel in 20m07s
2. flag-br Henrique Avancini op 1s
3. flag-ch Nino Schurter op 5s
4. flag-fr Maxime Marotte op 8s
5. flag-it Luca Braidot op 9s

Tussenstand wereldbekerklassement
1. flag-ch Nino Schurter – 1470 punten
2. flag-nl Mathieu van der Poel – 1399 punten
3. flag-br Henrique Avancini – 1265 punten
4. flag-ch Mathias Flueckiger – 1188 punten
5. flag-fr Jordan Sarrou – 863 punten

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.