Mathieu van der Poel op startlijst Coppi e Bartali, twee Vlaamse klassiekers kondigen zijn komst aan
© Cor Vos
Nico Dick
donderdag 10 maart 2022 om 18:07

Mathieu van der Poel op startlijst Coppi e Bartali, twee Vlaamse klassiekers kondigen zijn komst aan

Is de comeback van Mathieu van der Poel nakend? Volgens onze bronnen prijkt zijn naam als reserve bij Alpecin-Fenix op de voorlopige deelnemerslijst van de Italiaanse rittenkoers Coppi e Bartali. Ook de organisatoren van Dwars door Vlaanderen en de Ronde kondigen Van der Poel aan. Volgens de ploeg is er echter nog niets beslist over zijn terugkeer.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

WielerFlits vernam uit een bron binnen de organisatie van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali dat de naam van de 27-jarige Nederlander op de voorlopige deelnemerslijst van de Italiaanse rittenkoers staat. Nieuws dat vandaag ook de Franstalige zender RTBF meldt op haar website.

De Wielerweek van Coppi en Bartali wordt verreden van 22 tot 26 maart en zou betekenen dat Van der Poel daar eventueel wat koersritme kan opdoen in functie van de kassei- en of heuvelklassiekers. Navraag bij Alpecin-Fenix levert echter geen bevestiging op.

Volgens de ploeg is er nog niets beslist over een terugkeer in het peloton, evenmin over deelname aan Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen, terwijl organisator Flanders Classics deze namiddag onderstaande tweets de wereld instuurde.

Wedstrijdprogramma

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
10 maart 2022 19:22
Straks eerste clash in Vlaanderen tussen MVDP, Pidcock en Pogacar. De eer valt te beurt aan Dwars door Vlaanderen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.