Mathieu van der Poel opent mountainbikeseizoen donderdag in Ardennen
Mathieu van der Poel tijdens het NK in Apeldoorn - foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2019 om 11:14

Mathieu van der Poel opent mountainbikeseizoen donderdag in Ardennen

Tweënhalve week geleden reed Mathieu van der Poel met de door hem gewonnen Amstel Gold Race zijn voorlopig laatste wedstrijd op de weg. Van een lange rustperiode is geen sprake, want deze week start zijn mountainbikeseizoen met de Belgian Mountainbike Challenge, een meerdaagse wedstrijd in en om La Roche-en-Ardenne. Deze etappekoers wist Van der Poel in 2017 al op zijn naam te schrijven.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
De wedstrijd staat voor de kopman van Corendon-Circus in het teken van de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Op 17 mei staat Van der Poel namelijk aan het vertrek van de wereldbekermanche in Albstadt. Deze begint met een zogenoemde short track-wedstrijd (waarin direct al punten voor het wereldbekerklassement zijn te verdienen) en twee dagen later neemt MvdP deel aan de klassieke cross-crountry-wedstrijd.

Tussen de Belgian Mountainbike Challenge en de Duitse wereldbekerwedstrijd is Van der Poel ook nog een keer op de weg te bewonderen. Op woensdag 15 mei staat hij namelijk aan de start van Puivelde Koerse.

De Belgian Mountainbike Challenge profileert zichzelf als de zwaarste mountainbike-wedstrijd van de BeNeLux. Ze begint donderdag 9 mei en eindigt zondag 12 mei. Na een korte proloog op donderdag staan er etappes van 80, 95 en 62 kilometer op het programma. Alle ritten worden verreden in de omgeving van La Roche-en-Ardenne.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.