Mathieu van der Poel opent wegseizoen met zege in Tour of Antalya
foto: Cor Vos
donderdag 21 februari 2019 om 13:39

Mathieu van der Poel opent wegseizoen met zege in Tour of Antalya

Mathieu van der Poel heeft na zijn eerste wegkoers van het seizoen direct de zegebloemen in ontvangst mogen nemen. In de openingsetappe van de Tour of Antalya was hij met overmacht de beste in een massasprint.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De eerste etappe van de Turkse 2.2-koers eindigde in een massasprint. Daarin was de veelvraat van Corendon-Circus ongenaakbaar. Hij zette Dusan Rajovic op meer dan een fietslengte. Achter de Serviër reed Bas van der Kooij namens Monkey Town naar een derde plaats in de daguitslag.

Eenzame fietser kleurt koersverloop
De tweede editie van de Tour of Antalya werd op gang geschoten in Köprülü Canyon. Van daaruit was het 141 kilometer koersen naar het centrum van Antalya, waar de finishlijn lag. De Nieuw-Zeelander James Fouché koos vroeg in de etappe voor het avontuur, maar kromgebogen over zijn stuur tegen de wind had de renner van Team Wiggins nooit enig uitzicht op een stunt. Op goed veertig kilometer van de streep werd hij weer ingerekend door de intussen op hol was geslagen meute.

Corendon-Circus op kop van het peloton – foto: Cor Vos

Op dertig kilometer van het einde werd het peloton opgeschrikt door een valpartij. Maarten van Trijp, collega van Mathieu van der Poel bij Corendon-Circus, was één van de slachtoffers, maar ook hij kon zijn weg vervolgen. Nadat het peloton de gevallenen de tijd had gegund om terug te komen ging de snelheid weer de hoogte in.

Van der Poel blijft maar winnen
Het moordende tempo maakte dat de massasprint onvermijdelijk was. Daarin schonk Mathieu van der Poel zijn werkgever de eerste UCI-zege als ProContinentale ploeg. MvdP kreeg vanzelfsprekend ook de eerste leiderstrui omgehangen. Die mag hij morgen in een 111 kilometer lange rit van en naar Antalya proberen te verdedigen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.