Mathieu van der Poel na afgelasting Parijs-Roubaix: “Belang van Gent-Wevelgem en de Ronde neemt nog toe”
© Cor Vos
vrijdag 9 oktober 2020 om 12:02

Mathieu van der Poel na afgelasting Parijs-Roubaix: “Belang van Gent-Wevelgem en de Ronde neemt nog toe”

Mathieu van der Poel zou op 25 oktober zijn debuut maken in Parijs-Roubaix. Maar dat moet hij dus uitstellen naar april volgend jaar. “Dit is bijzonder jammer. Door de afgelasting neemt het belang van de andere wedstrijden alleen maar toe.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Uiteraard is de afgelasting bijzonder jammer”, aldus Van der Poel in een statement van zijn ploeg. “Ik keek er enorm naar uit om eindelijk voor het eerst de Helleklassieker af te kunnen werken. We hadden normaal volgende week woensdag een verkenning gepland met het team. Parijs-Roubaix stond uiteraard met stip aangeduid en zou mijn vijfde monument moeten worden dit seizoen.”

“Het is jammer dat ik dat rijtje niet zal kunnen volmaken en moet wachten tot 2021 om deze legendarische wedstrijd te kunnen rijden. Door de afgelasting neemt het belang van de komende wedstrijden, met respectievelijk Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen alleen maar toe. Anderzijds blijkt dat de keuze om Luik-Bastenaken-Luik aan mijn programma toe te voegen, de juiste was.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.