Mathieu van der Poel over nederlaag in Ronse: “Ik was niet goed genoeg”
foto: Cor Vos
zaterdag 14 december 2019 om 16:23

Mathieu van der Poel over nederlaag in Ronse: “Ik was niet goed genoeg”

Mathieu van der Poel werd zaterdag voor het eerst in meer dan een jaar tijd geklopt. Toon Aerts bleek in de Hotondcross gewoonweg beter te zijn dan de Nederlander.  “Ik was niet goed genoeg”, bekent MVDP eerlijk.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ga altijd voor de overwinning, maar je kunt ze niet allemaal winnen. Toon Aerts was vandaag heel sterk. Hij komt op dit soort parcoursen altijd heel sterk voor de dag”, legt hij uit. “Normaal gezien moet ik in in goeden doen altijd met hem concurreren, maar na een stage is het altijd even afwachten. Het was ook niet slecht. Ik ben wel eens slechter van een stage teruggekomen, maar ook wel eens beter.”

Niet alleen de benen van Van der Poel waren zaterdag minder. De Nederlander was ook nog eens minder geconcentreerd, wat op het zware parcours in Ronse resulteerde in diverse fouten. “Ik ben meer dan eens aan een paaltje blijven hangen. Als je minder geconcentreerd aan de moeilijke stukken begint, dan maak je meer fouten. Ik wist heel snel dat ik de kloof niet meer zou dichten.”

Zegereeks komt ten einde
De imposante zegereeks van de veldrijder van Corendon-Circus kwam daardoor tot een einde. “Ik wist dat hij op een gegeven moest stoppen”, gaat hij nuchter verder. “Het was een heel lange reeks. Ik weet niet of een nieuwe reeks ooit nog zo lang gaat worden.”

Zondag kan de Nederlander aan een nieuwe reeks beginnen in Overijse. Heel veel vertrouwen heeft Van der Poel daar echter nog niet in. “Het kan de tweede dag beter zijn, natuurlijk”, concludeert hij. “Maar de stage is erg lastig geweest. Dus misschien zal het voor volgende week zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.