zondag 23 augustus 2020 om 09:30

Mathieu van der Poel over NK wielrennen: “Het zal een slagveld worden”

Video Mathieu van der Poel gaat vandaag als topfavoriet van start op het Nederlands kampioenschap wielrennen in Drenthe. De kopman van Alpecin-Fenix vindt er een parcours op zijn maat, met twee korte heuveltjes en een kasseistrook in de finishstrook. “Het plaatselijke rondje is vrij smal, dus het zal sowieso wel een slagveld worden”, blikt de kampioen van 2018 vooruit.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik hecht veel belang aan het kampioenschap”, zegt Van der Poel, die pas laat besliste om toch het NK op de weg te betwisten. “Ik heb vorig jaar in die trui mogen rijden en het is altijd leuk om in een kampioenstrui te rijden. Ik ga wel proberen om kampioen te worden. Normaal gezien past het parcours bij mij, maar een kampioenschap winnen is altijd lastig. Je botst vaak tegen grote blokken op, dus alles zal in zijn plooi moeten vallen om mee te spelen.”

Bekijk de hele video voor een volledige analyse van Mathieu van der Poel over het NK.

Lees ook: Voorbeschouwing NK wielrennen 2020

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.