Mathieu van der Poel: “Ik zal terugkeren”
foto: Cor Vos
maandag 26 juli 2021 om 13:05

Mathieu van der Poel: “Ik zal terugkeren”

Update Mathieu van der Poel was niet op de hoogte van het weghalen van de plank bij de Sakura Drop. Dat laat de Nederlander weten op zijn Twitter.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Door het weghalen kwam de Nederlander akelig ten val. “Ik was niet op de hoogte, die plank lag er tijdens de verkenning wel. Ik had enkel meegekregen dat hij op het Test Event was weggehaald.”

Milan Vader had hem dat bij de lunch verteld, zei vader bij de NOS: “Het is misschien hard om te zeggen, maar we hebben het hier over gehad.”

Teveel last om te finishen
Van der Poel verzond zijn Tweets vanuit het ziekenhuis, waar hij momenteel is om foto’s van zijn heup te laten maken. “Ik had teveel pijn om te finishen.”


Update – Mathieu van der Poel: “Ik kon het parcours met mijn ogen dicht rijden” (12.05 uur)

Een teleurgestelde Mathieu van der Poel heeft zich op zijn Instagram nog eens uitgesproken over de teleurstellend verlopen mountainbike wedstrijd. “Mensen die dichtbij me staan weten hoe hard ik hier voor gewerkt heb en hoe graag ik het wilde. Ik kon het parcours met mijn ogen dicht rijden, maar ik wist niet dat ze de plank zouden weghalen”, valt er te lezen.


Update – Mathieu van der Poel: “Ik zal terugkeren” (13.05 uur)

Een interview heeft MVDP nog altijd niet gegeven na zijn wedstrijd, en ook over zijn medische gesteldheid is nog niks bekend. Maar via Instagram laat de Nederlander opnieuw van zich horen: “Ik weet niet wat ik moet zeggen, maar ik zal terugkeren. Gefeliciteerd, Tom Pidcock.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door MVDP (@mathieuvanderpoel)

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
26 juli 2021 12:59
Praten kunnen ze wel goed, die Nederlanders, maar info doorgeven via communicatie is blijkbaar niet zo goed bij TeamNL als het over fietsen gaat. Gisteren chaos en non-communicatie in de wegwedstrijd; vandaag komt het niet door dat een plank zo weg gehaald worden...
26 juli 2021 16:20
Ik weet niet wat er aan de hand is, maar het gaat serieus stormen bij het Nederlandse wielrennen. Als je gisteren Lieselot Decroix als woordvoerster van de damesploeg van Jumbo Visma haar gal zag spuien op TV is het heel duidelijk dat er van alles aan de hand is. Van Vleuten moest het ontgelden en dit totaal zonder enige motivatie. Het was schandalig zogezegd dat Van Vleuten 'uitspraken' deed ... Dat Vos haar info blijkbaar niet deelde met Van Vleuten leek haar zelfs ontgaan. Zou er iemand eens voor kunnen zorgen dat Mevr. Decroix nooit nog als cocommentator kan optreden ? Haar universitair diploma is alvast niet af te leiden uit haar literair gelal en het feit dat ze blijkbaar op die stoel haar dubbele agenda niet kan verbergen, maakt haar totaal ongeschikt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.