Mathieu van der Poel: “Pas na tijdrit geloofde ik in eindwinst”

Mathieu van der Poel: “Pas na tijdrit geloofde ik in eindwinst”

©Cor Vos

zaterdag 14 september 2019 om 17:42

Mathieu van der Poel heeft de eindzege in de Ronde van Groot-Brittannië op zak. In de laatste etappe zette hij de puntjes nog eens op de i met een sprintzege. “Ik ben bijzonder blij om deze achtdaagse in deze vorm te beëindigen. Nu nog een koers in België vooraleer ik afreis naar het WK. Al is gezond blijven nog belangrijker.”

“Geen idee hoe klein het verschil vandaag was”, reageerde de kopman van Corendon-Circus achteraf. “Ik merkte dat ik tegen een Sunwebrenner sprintte, maar ook Trentin kwam dichtbij. Maar ik heb mij jump wel goed getimed. Het is fijn om zowel deze etappe als de eindwinst te pakken.”

“Trots op ploegmaats”
Dat het geen gemakkelijke dag was, vond hij. “Ik werd nog aangevallen. Meer dan verwacht, ook al kreeg de vroege vlucht zo snel de ruimte. Team Ineos had echter andere plannen. Zeker de laatste vijftig kilometer waren zwaar. En het was niet mogelijk om op alles te reageren, dus beperkte ik me tot reageren op de concurrenten voor het klassement. ”

Van der Poel gaf ook zijn ploegmaats een pluim. “Ik ben trots op hen. Ze zijn boven zichzelf uitgestegen. Corendon-Circus is niet de grootste ploeg, maar de jongens hebben alles gegeven. Na die steile klim (Rake, red) waren we nog met drie voorin.”

Gezond blijven
De verbazing over zijn eindzege blijft. “Ik kwam hier voor ritwinst. Met eindwinst hield ik vooraf geen rekening, net omdat er een tijdrit in zat. Dat had ik nog maar weinig gedaan. Maar na die tijdrit groeide het geloof in een goede afloop. Bovendien werd ik beter met de dag en dat is waar ik op hoopte.”

Van der Poel rijdt volgende week zaterdag nog de Primus Classic in België, een wedstrijd buiten categorie op de UCI-kalender. Daarna reist hij af naar Yorkshire. “Maar het allerbelangrijkste is gezond blijven nu”, sloot de alleskunner af.

Mathieu van der Poel sprint naar de zege in Manchester – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.