Mathieu van der Poel: “Raakte niet in paniek en koos mijn eigen tempo”
zondag 27 januari 2019 om 16:32

Mathieu van der Poel: “Raakte niet in paniek en koos mijn eigen tempo”

Mathieu van der Poel heeft de generale repetitie voor het WK veldrijden met vlag en wimpel doorstaan. De Nederlander kende een stroeve start van de wedstrijd, maar stelde gaandeweg orde op zaken. Na afloop mocht hij dan ook het hoogste treetje van het podium beklimmen en werd voor het thuispubliek het Wilhelmus voor hem gespeeld.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Donderdag kwam ik terug van mijn trainingskamp. We deden er veel duurtrainingen. De eerste twee ronden waren vandaag waren dan ook zwaar voor me om het crosstempo terug te vinden”, verklaarde Van der Poel zijn stroeve start in het flashinterview. “Ik voelde echter dat de benen niet slecht waren. Ik raakte niet in paniek en koos vanaf dat moment mijn eigen tempo. Toen ik het gevoel kreeg dat ik de wedstrijd kon winnen, werd ik beter en beter.”

Hij kon zich vervolgens herpakken en in de voorlaatste ronde afstand nemen van Belgisch kampioen Toon Aerts. Een mooie opsteker, een week voor het WK veldrijden in Bogense. “Ik denk dat ik er met vertrouwen heen kan. Zoals ik al zei, had ik een zware trainingsstage. De komende week wordt dan ook een rustige week. En ik hoop dat ik volgend weekend de de beste benen van het seizoen heb.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.