Mathieu van der Poel reageert alsnog op Milaan-San Remo: “Raakte ingesloten”
zondag 9 augustus 2020 om 15:50

Mathieu van der Poel reageert alsnog op Milaan-San Remo: “Raakte ingesloten”

Mathieu van der Poel heeft alsnog gereageerd op zijn prestatie in Milaan-San Remo. De Nederlander van Alpecin-Fenix kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn debuut in de Italiaanse klassieker, waarin hij dertiende werd.

Van der Poel zegt niet te zijn meegesprongen met Wout van Aert en Julian Alaphilippe omdat hij gokte op een eindsprint. “Ik heb op zich genoten van mijn eerste Milaan-San Remo. Het is zonder twijfel een mooie wedstrijd. Het doel was om van voren de Poggio op te draaien, en dat is gelukt. Ik denk dat we als ploeg de perfecte wedstrijd reden tot aan de Poggio.”

“De twee besten (Wout van Aert en Julian Alaphilippe, red.) zaten vooraan, ik rekende erop dat alles zou samenkomen voor de sprint omdat de achterstand bovenop de Poggio klein was en er nog enkele straffe namen in de achtervolgende groep zaten. In de sprint voor plaats drie geraakte ik daarna wat ingesloten.”

“Ondanks dat het niet het gehoopte resultaat was, heb ik toch het gevoel dat het in stijgende lijn gaat. Nu woensdag Gran Piemonte, ondanks dat ik het parcours nog niet uitgebreid bekeken heb hoop ik vooraan mee te spelen.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
9 augustus 2020 22:12
Tijd om de benen te laten spreken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.