Mathieu van der Poel rijdt deze winter alle wedstrijden van de DVV Trofee

Door , donderdag 3 oktober 2019 om 12:05
Mathieu van der Poel rijdt deze winter alle wedstrijden van de DVV Trofee

©Cor Vos

Zonder tegenbericht begint Mathieu van der Poel op 22 oktober aan zijn veldritseizoen tijdens de Nacht van Woerden. Maar zijn eerste afspraak met inzet is de Koppenbergcross, de openingsmanche van de DVV Trofee, het enige regelmatigheidscriterium waar VdP deze winter zijn zinnen op zet.


Woensdagavond is in Antwerpen het nieuwe seizoen van de DVV Verzekeringen Trofee voorgesteld. De grootste nieuwigheid is de Toyo Tires Quick Start. Ook leuk om weten: wereldkampioen Mathieu van der Poel verschijnt aan de start van alle acht de wedstrijden.

Wijzigingen
De kalender van de DVV Trofee ondergaat enkele wijzigingen. Op zaterdag 30 november strijkt de veldritkaravaan voor het eerst neer in Kortrijk voor een echte stadscross – op 500 meter van de Grote Markt in Kortrijk –  met een atypische aankomst op de Groeningebrug boven de Leie. “Met twee niet te onderschatten bruggen en tussenin één weide wordt het een spectaculaire cross”, voorspelt Erwin Vervecken.

Op zaterdag 14 december keert de Hotondcross in Ronse na een jaar afwezigheid terug in de DVV Trofee. Vervecken: “Door zijn plaats op de kalender kan het in die periode van het jaar wel eens een hele zware wedstrijd worden, eentje uit de oude doos.” De Scheldecross in Antwerpen verdwijnt voor één jaar van de kalender, omdat begin januari op de Antwerpse Linkeroever de strijd om de Belgische titel wordt geleverd.

“Beperkter programma Van der Poel”
“Mathieu van der Poel werkt deze winter een beperkter programma in het veldrijden af, maar de wereldkampioen verschijnt sowieso aan de start van alle manches van de DVV Verzekeringen Trofee. Samen met het WK is dit regelmatigheidscriterium zijn grote doel dit seizoen”, meldt organisator Golazo. De voorbije twee seizoenen won Van der Poel telkens het eindklassement voor Toon Aerts. Voor alle duidelijkheid: Van der Poel zelf heeft zijn programma nog niet bekendgemaakt.

Hebben een koepelcontract: Mathieu van der Poel, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Lars van der Haar, Laurens Sweeck, Quinten Hermans (5 wedstrijden), Corné van Kessel, Marcel Meisen (5), Gianni Vermeersch (5), Eli Iserbyt, Jens Adams, Tim Merlier, Daan Soete, Tom Meeusen, Jim Aernouts, Nicolas Cleppe, Thijs Aerts, Sieben Wouters (5) en Stan Godrie. Met een koepelcontract (een soort pakket) zijn renners en rensters startgerechtigd in alle overkoepelende wedstrijden van organisator Golazo.

Zevende keer Cant?
Bij de dames kan Sanne Cant in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy al voor de zevende keer het eindklassement op haar naam schrijven. De eerste eindzege van de drievoudige wereldkampioene dateert al van het seizoen 2010-2011.  “Hopelijk verlies ik niet te veel tijd op de Koppenberg en kan ik ook in Ronse de schade beperken”, aldus Cant. “De andere wedstrijden liggen me misschien net iets beter, maar door het schrappen van de Amerikaanse crossen hoop ik nu iets frisser aan het seizoen te beginnen. De voorbije jaren had ik nog een maand last van die jetlag en kwam ik er pas rond het EK terug helemaal door.”

Cant krijgt in de Sack Zelfbouw Ladies Tropy stevige concurrentie uit Amerikaanse hoek. Zo zullen Katie Compton, de laureate van twee jaar geleden, en Kaitlin Keough zeven van de acht wedstrijden betwisten. Ook Annemarie Worst, Loes Sels, Ceylin del Carmen Alvarado, Alice Maria Arzuffi, Ellen Van Loy, Eva Lechner, Inge van der Heijden (4 wedstrijden), Laura Verdonschot, Maud Kaptheijns, Sophie de Boer én Jolien Verschueren hebben een zogenaamd koepelcontract bij de dames.

De acht wedstrijden:
flag-be 1 november – Koppenbergcross Oudenaarde
flag-be 17 november – Flandriencross Hamme
flag-be 30 november – Caps Urban Cross Kortrijk
flag-be 14 december – Soudal Hotondcross Ronse
flag-be 27 december – Azencross Loenhout
flag-be 1 januari – Soudal GP Sven Nys Baal
flag-be 5 januari – Universities CX Brussel
flag-be 8 februari – Krawatencross Lille

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.