Mathieu van der Poel rijdt Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race
foto: ASO / Arctic Race of Norway
maandag 17 december 2018 om 11:00

Mathieu van der Poel rijdt Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race

Mathieu van der Poel maakt komend seizoen zijn opwachting in de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. Dat is maandag bekendgemaakt op een persconferentie in Amsterdam. Ook Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl staan bij Corendon-Circus op het programma.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het NK op de weg is de aanleiding geweest om met Mathieu om tafel te gaan om over een wegprogramma te praten. Daarom hebben wij besloten om dat traject eerder in te zetten, in plaats van na de Olympische Spelen. Hoe dat zich in de toekomst zal evolueren, moet nog blijken. Dat is nog een vraagteken. Maar we willen er alles aan doen om het maximale uit zijn talent te halen”, aldus Philip Roodhooft.

Doet Mathieu alle koersen waar Corendon-Circus welkom is aan? “Ik wil niet alles in een keer doen. Dat houdt me fris”, benadruk Van der Poel zelf. Gent-Wevelgem zal de eerste afspraak van de alleskunner zijn. De Omloop Het Nieuwsblad zal hij niet rijden, evenals de Scheldeprijs.

Ook Parijs-Roubaix staat niet op het programma van Corendon-Circus. “Roubaix sla ik bewust over, zodat ik me goed kan voorbereiden op de Brabantse Pijl en Amstel Gold Race”, klinkt de toelichting van Van der Poel.

Er is wel gesproken met de ASO over een deelname aan Parijs-Roubaix, maar de ploeg en Van der Poel willen zich volledig focussen op de Amstel Gold Race, waar hij als Nederlands kampioen aan de start verschijnt.

Ondanks zijn vervroegde komst naar het wegwielrennen, blijven de Olympische Spelen het hoofddoel. “Het voornaamste doel is de Olympische Spelen van 2020. Dat blijft de hoofdfocus”, benadrukt MvdP. 

Wegprogramma Mathieu van der Poel in 2019

flag-tr Ronde van Antalya –  21 t/m 24 februari
flag-be Nokere Koerse – 20 maart
flag-be Bredene Koksijde Classic – 22 maart
flag-be Gent-Wevelgem – 31 maart
flag-be Dwars door Vlaanderen – 3 april
flag-be Ronde van Vlaanderen – 7 april
flag-be Brabantse Pijl – 17 april
flag-nl Amstel Gold Race – 21 april



Overstap naar ProContinental-niveau
De overstap naar het ProContinentale niveau betekent voor Corendon-Circus niet dat het haar oorsprong in het veldrijden zal verloochenen. “We worden geen wegploeg. We waren geen cyclocross-team, maar worden ook geen wegploeg. We blijven de combinatie maken tussen drie disciplines. We gaan niet snijden in het veldrijden, maar wel upgraden in het wegwielrennen en het mountainbiken”, luidt het statement van Roodhooft.

“Petter Fagerhaug, Ronja Eibel, Louris Rouiller en Ceylin Alvarado versterken de MTB-kern. Ze rijden de volledige Wereldbeker, het EK en het WK. Ook rijden zij het test-event in Tokyo”, maakt de teammanager de aanwinsten in de MTB-kern bekend.

Dit maakt dat de ploeg voor 2019 uit zestien renners bestaat. Dit kunnen mogelijk nog zeventien worden als Otto Vergaerde er nog bij komt.

Selectie flag-be Corendon-Circus 2019
flag-be Dries De Bondt
flag-be Stijn Devolder
flag-no Petter Fagerhaug
flag-be Roy Jans
flag-be Jimmy Janssens
flag-be Tom Meeusen
flag-de Marcel Meisen
flag-dk Lasse Norman Hansen
flag-nl David van der Poel
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-be Jonas Rickaert
flag-ch Loris Rouiller
flag-be Joeri Stallaert
flag-nl Maarten van Trijp
flag-be Gianni Vermeersch
flag-de Philipp Walsleben

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.