Mathieu van der Poel staakt de strijd in Tour de l’Avenir: “Doodzonde”
woensdag 26 augustus 2015 om 15:02

Mathieu van der Poel staakt de strijd in Tour de l’Avenir: “Doodzonde”

Mathieu van der Poel heeft dan toch op moeten geven in de Tour de l’Avenir. De 20-jarige wereldkampioen veldrijden kwam maandag hard ten val, waarna een wond in zijn knie met drie hechtingen gedicht moest worden en hij zijn dij kneusde. Desondanks werd Van der Poel een dag later (dinsdag) wel tweede achter Søren Kragh Andersen. Na een uur koers op woensdag moest hij echter in de remmen knijpen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel was niet de enige die de koers moest verlaten, na een door valpartijen gekleurde openingsfase. Ook de Deen Mads Pedersen (winnaar rit 2), Harry Carpenter, Freddy Ovett (beiden uit Australië), Illya Klepikov (Oekraïne) en de Polen Ghacjan Szelag en Michal Paluta gaven er onderweg naar Cluses de brui aan. Later in de etappe vielen er nog meer uitvallers te noteren.

Update 19.21: pijn zit vooral in de knie
Koen Bouwman was in de openingsfase betrokken bij een grote valpartij”, schetst ploegleider Arthur van Dongen het beeld. “Bij een volgende valpartij werd Mathieu opgehouden en stak er een spaak uit zijn voorwiel. Omdat wij nog altijd met Koen bezig waren, moest Mathieu lang wachten op een wiel. Hij kwam nog wel terug, maar gaf aan dat hij veel last van zijn knie had. Daarnaast werd er ook keihard gekoerst, in tegenstelling tot gisteren.”

Van der Poel nam vervolgens – met het oog op het cross-seizoen – geen risico. “Mathieu gaf aan dat de pijn als het ware in zijn knie zat, dus niet zo zeer die hechting. Dan is het niet verstandig om door te rijden, zeker niet met hetgeen we de komende dagen nog voor de kiezen krijgen. Ik heb hem zojuist op het vliegveld van Genève gezet en vliegt dadelijk terug naar huis. Heel jammer, dat wel. Morgen laat hij zich verder onderzoeken, want misschien zijn de gemaakte foto’s van afgelopen maandag niet afdoende geweest. Maar dat ligt in handen bij de medische staf van BKCP-Corendon.”

Van Dongen: “Mathieu erg teleurgesteld, maar kijkt al naar volgend jaar”
“Hij baalde vreselijk, want hij ging met de dag beter rijden”, vertelt Van Dongen. “Daarnaast zou het Mathieu’s eerste échte kennismaking zijn met het hooggebergte. Hij keek er naar uit om te kijken hoe ver hij daar zou komen, maar dat gaat nu dus niet lukken. Vreselijk balen natuurlijk, maar hij gaf net in de auto al aan dat er volgend jaar opnieuw een Tour de l’Avenir is. Daar sprak hij zich net al over uit, dat hij dan op herkansing wil. Het is nooit leuk natuurlijk, maar zo kort voor het cross-seizoen kan hij het helemaal niet hebben natuurlijk. Doodzonde.”

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
26 augustus 2015 15:06
Lag Mathieu nu vandaag weer bij een valpartij, of bleken zijn eerdere verwondingen toch niet 'mee te vallen'?
26 augustus 2015 15:07
ben ik ook wel benieuwd naar, xistnc.
26 augustus 2015 15:10
Pijnstillers werken op een gegeven moment niet meer zo goed. Daar kan het ook aan liggen.
26 augustus 2015 15:19
De 2e dag hé...
26 augustus 2015 15:21
Wonde zal wel open zijn gegaan, of ontstoken
26 augustus 2015 15:35
Dat was een flinke valpartij dan.
26 augustus 2015 15:50
Jammer, want dit was wel een etappe voor hem geweest. Maar met het oog op de rest van het seizoen en de veldritten vermoedelijk wel de verstandigste beslissing.
26 augustus 2015 16:03
Kon toch ook niet, heb een gat in zijn been. Nah, dat hebben we dan ook weer gehad, vlot herstel gewenst, goeie voorbereiding voor het veld maken en ons op de zondag in de winter laten genieten !
26 augustus 2015 18:44
@redactie:
Het viel dus niet mee met de verwondingen..
26 augustus 2015 19:01
xistnc
Als ik het lees, is hij afgestapt vanwege de eerdere val. Maar tis ietwat onduidelijk.
26 augustus 2015 19:54
@Kelder is de man
Zo beter? ;)
26 augustus 2015 20:22
Mathieu zijn eerste echte keer hooggebergte... Jammer dat zijn ploeg niet meer van zulke wedstrijden rijdt.
26 augustus 2015 20:23
Dat hooggebergte spreekt hem blijkbaar wel aan. Toch iets anders dan de Koppenberg.
26 augustus 2015 20:36
Naast de vleeswond zal de knie zelf ook wel een klap hebben gehad. Gisteren was het blijkbaar een rustige rit en leek het naar het eind van de rit weinig last meer op te leveren, maar misschien heeft hij op het laatst toch wat geforceerd op adrenaline in de finale waar hij dan tweede werd. Niet vreemd dat het dan vandaag opspeelt en echt in de knie pijn doet. Verstandige keuze om uit te stappen.
26 augustus 2015 22:09
@Youri.. Yep.. Helemaal duidelijk
27 augustus 2015 14:37
Soms moet je ze afremmen die jonge honden, met het hooggebergte int vooruit zich was het onbegonnen zaak met een halve dij en knie.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.